επικαιρότητα

Να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι σε ΜΚΟ στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων


ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Να μην γίνει καμία απόλυση εργαζομένου σε ΜΚΟ στα hot spot απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου με αφορμή την ενημέρωση που υπήρξε για μη ανανέωση των συμβάσεων τους.

Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει την ανησυχία του για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πρόσφυγες που βρίσκονται στα hotspot της Κω και της Λέρου και τονίζει ότι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα hot spot και οι πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σε κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας ζουν το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι σε ΜΚΟ στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής (hot spot) στα περισσότερα σημεία της χώρας όπως στην Κω και την Λέρο, μετά την ενημέρωση για μη ανανέωση των συμβάσεων τους.

Στα ΚΠΥ με ευθύνη της κυβέρνησης έχει δημιουργηθεί ένα ψηφιδωτό εργασιακών σχέσεων και συμβάσεων που αποτελείται από εργαζόμενους με πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ, στις ΜΚΟ, μέσω ΑΣΕΠ , από τους Δήμους και άλλους από εργολαβίες, με συμβάσεις όλων των ειδών.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουν αυτοί οι εργαζόμενοι είναι πολύτιμες για τους πρόσφυγες (και τις τοπικές κοινωνίες), που βρέθηκαν στον τόπο μας εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων, κάτω από επικίνδυνες συνθήκες ελπίζοντας ότι κάποτε θα μπορέσουν να συνεχίσουν και να φτάσουν στην τελική χώρα προορισμού τους.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα ΚΠΥ, χρειάστηκε να γίνουν “εσωτερικοί” μετανάστες για απασχόληση σε αντίξοες και ιδιαίτερες συνθήκες, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Όσοι εργάζονται στις ΜΚΟ έχουν να κάνουν με καλοστημένες επιχειρήσεις οι οποίες ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, αξιοποιούν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο προκειμένου να αποφύγουν οικονομικές επιβαρύνσεις αποδεικνύοντας έτσι τον κερδοσκοπικό και κυβερνητικό τους χαρακτήρα.

Η μη ανανέωση των συμβάσεων γεννά ερωτηματικά από ποιόν θα προσφέρονται αυτές οι υπηρεσίες στους πρόσφυγες, δεδομένου ότι την περίοδο αυτή τα hot spot είναι ήδη υποστελεχωμένα και είναι γνωστή η ανεπάρκεια κρατικών και αξιοπρεπών υπηρεσιών στις δομές, επιτρέποντας ουσιαστικά στις ΜΚΟ να δραστηριοποιούνται απομυζώντας εκατομμύρια ευρώ.

Τελικά τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την στιγμή από κοινού οι εργαζόμενοι στα hot spot και οι πρόσφυγες που στεγάζονται σε αυτά έχουν την ίδια μήτρα.

Είναι η πολιτική που μειώνει μισθούς και συντάξεις, εφαρμόζει μνημόνια, επιτίθεται αδιάκοπα στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, που δοξολογεί την ΕΕ και το ΝΑΤΟ όσο και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου ως προστάτες και σωτήρες των λαών, τη στιγμή που ρίχνει λάδι στη φωτιά και συμμετέχει στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς που γεννούν πολέμους και συρράξεις.

Είναι η πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων.

Καμία απόλυση!

Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές ανθρώπινης, αξιοπρεπούς και ασφαλούς προσωρινής φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και εργαζόμενους που τώρα απασχολούνται στις ΜΚΟ ή αλλού.

Σταθερή και μόνιμη εργασία.

Να πληρωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι.

Το Εργατικό Κέντρο Β' Συγκροτήματος Δωδεκανήσου εκφράζει την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες και την αντίθεσή του στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.

Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ.

Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους.

Καλεί τους εργαζόμενους στο ΚΠΥ Λέρου, όπως και της Κω, να οργανωθούν και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα συνολικά και συλλογικά.

Το Εργατικό Κέντρο μπορεί να συμβάλλει στην οργάνωση αυτής της μάχης».
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ναι καλησπέρα, μπορώ να πω το παράπονο μου?!!
Δεν υπάρχει ένας 24ωρος κλειδαρας δλδ έλεος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά