ροή ειδήσεων

Ρόδος: Αθωώθηκαν κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ζωοκτονίας τράγου


Τον κυνηγούσαν μέσα στην πόλη τον Ιανουάριο του 2014!

Το δικαστήριο έπαυσε εφ’ όρου αλλά και απάλλαξε τους κατηγορουμένους, ενώ επέβαλε μόνο ένα μήνα φυλάκισης στον 69χρονο παππού με αναστολή

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου οι πέντε κατηγορούμενοι σε υπόθεση απόπειρας ζωοκτονίας ενός τράγου.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έπαυσε εφ’ όρου αλλά και απάλλαξε τους κατηγορουμένους, ενώ επέβαλε μόνο ένα μήνα φυλάκισης στον 69χρονο παππού με αναστολή.

Εκτός από τον παππού στην υπόθεση κατηγορούνταν ο 25χρονος εγγονός του καθώς από κοινού τον Γενάρη του 2014 είχαν πάρει στο … κυνήγι έναν τράγο για να τον σκοτώσουν μέσα στην πόλη της Ρόδου, και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ζωοκτονίας σε βαθμό κακουργήματος από κοινού, οπλοφορία, οπλοχρησία και φθορά ξένης περιουσίας, ενώ για ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές κατηγορούνται ο ιδιοκτήτης οικοδομής, η αδελφή του και ο πατέρας του 25χρονου, καθώς φέρονται να παρακίνησαν παππού και εγγονό να κυνηγήσουν τον τράγο.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του 2013- 2014, οπότε και ο ιδιοκτήτης της οικοδομής στην περιοχή του Μόντε Σμιθ- Μήδεια αν και απουσίαζε για διακοπές εκτός Ρόδου πληροφορήθηκε από την αδελφή του ότι το σπίτι είχε υποστεί ζημιές στις τζαμαρίες του από έναν τράγο που κυκλοφορούσε ελεύθερος στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο τράγος έβλεπε τον εαυτό του στις τζαμαρίες του σπιτιού και θεωρώντας ότι επρόκειτο για άλλο ζώο, επιτίθονταν με αποτέλεσμα να σπάνε οι τζαμαρίες!

Προκειμένου λοιπόν ο ιδιοκτήτης να απαλλαγεί από το ζώο επικοινώνησε με τον πατέρα του 25χρονου εγγονού ζητώντας του να σκοτώσει το ζώο.

Καθώς όμως ο πατέρας δεν είχε όπλο επικοινώνησε με τον γιο του και έτσι ο 25χρονος συνεννοήθηκε με τον 69χρονο παππού του επειδή ο τελευταίος κατείχε κυνηγετική καραμπίνα. Ο 69χρονος επικοινώνησε με την 45χρονη αδελφή του ιδιοκτήτη και αφού πήρε όλες τις λεπτομέρειες για την υπόθεση μαζί με τον εγγονό πήραν τα κυνηγετικά τους όπλα και ξεκίνησαν το κυνήγι του … τράγου!

Δύο μέρες διήρκησαν οι … προσπάθειες κατά του τράγου και συγκεκριμένα στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2014 (Παρασκευή και Σάββατο).

Το τετράποδο όμως αποδείχτηκε περισσότερο … ζόρικο από ότι υπολόγιζαν και κατάφερε να διαφύγει στο βουνό. Οι προσπάθειες όμως που κατέβαλαν παππούς και εγγονός είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές από τα σκάγια των κυνηγετικών τους όπλων, σε έναν ιδιόκτητο παιδότοπο, ένα εστιατόριο και μία γειτονική οικοδομή, ενώ τραυμάτισαν και το ζωντανό!

Όταν όλα αυτά καταγγέλθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 69χρονο και τον 25χρονο, ενώ κατασχέθηκαν και τα δύο κυνηγετικά όπλα, ένα εκ των οποίων το κατείχαν παράνομα!

Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Κώστας Ταμπάκης.
protothema.gr
Πηγή: rodiaki.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *