ροή ειδήσεων

Στοιχεία-«σοκ» από την Eurostat για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα


Αποκαρδιωτικά είναι για ακόμα μια φορά τα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα, αναφορικά με τους δείκτες γονιμότητας στην ΕΕ.

Σύμφωνα με την έκθεση οι Ελληνίδες γενούν λιγότερα παιδιά και σε μεγαλύτερη ηλικία σε σχέση με τον μέσο όρο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιες Ελληνίδες μητέρες σκέφτονται να κάνουν παιδιά μετά τα 30, δηλαδή σε μεγάλη ηλικία σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ, την ίδια στιγμή που χώρες όπως η Τσεχία και η Σουηδία παρουσιάζουν αύξηση τουλάχιστον 20%.

Ειδικότερα, ο λεγόμενος δείκτης γονιμότητας ήταν το 2015 στην Ελλάδα 1,33 έναντι 1,25 που ήταν το 2001. Στην ΕΕ ήταν 1,58 και 1,46 αντιστοίχως. Το 2015 οι υψηλότεροι δείκτες ήταν στη Γαλλία (1,96) και Ιρλανδία (1,92), ενώ οι χαμηλότεροι ήταν στην Πορτογαλία, στην Κύπρο, την Πολωνία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία.




Σε ό,τι αφορά τη μέση ηλικία στην οποία μία γυναίκα αποκτά παιδί, στην Ελλάδα, το Λουξεμβούργο, την Ιταλία και την Ισπανία είναι τα περίπου 30 χρόνια. Στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και τη Πολωνία, η αντίστοιχη ηλικία είναι μεταξύ 26 και 27 ετών.

Τέλος, μεταξύ 2001 και 2015 οι γεννήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά περίπου 10%, ενώ στη Σουηδία και την Τσεχία σημείωσαν αύξηση της τάξης του 20%.






Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *