ροή ειδήσεων

Reuters: Τα "ορφανά" της Ελληνικής κρίσης σε ίδρυμα για κακοποιημένα παιδιά!


Δεκάδες παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής για φιλοξενία στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο

“Στην εν εξελίξει οικονομική κρίση της Ελλάδας, ένα ίδρυμα για κακοποιημένα παιδιά δέχεται τώρα και αυτά των οποίων οι γονείς δυσκολεύονται να τα θρέψουν. Είναι ίσως το πιο σκοτεινό σημάδι της οικονομικής καταστροφής στην Ελλάδα, όπου οι παραδοσιακά ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί αρχίζουν να ραγίζουν μετά από χρόνια ύφεσης”.

Με την εισαγωγή αυτή ξεκινά δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, ένα ίδρυμα που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από έναν αιώνα με σκοπό να φιλοξενήσει παιδιά που έμειναν ορφανά από τον πόλεμο, και σήμερα δέχεται όλο και περισσότερα αιτήματα από γονείς για φιλοξενία των παιδιών τους που δεν μπορούν να θρέψουν, την ώρα που η κρατική χρηματοδότηση προς το ίδρυμα έχει περικοπεί και δυσκολεύεται να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής του ιδρύματος, Ηρώ Ζερβάκη, τουλάχιστον 40 παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής, τετραπλάσια απ' ό,τι πριν από λίγα χρόνια. Το Νηπιοτροφείο φιλοξενεί 25 παιδιά που κοιμούνται σε ένα δωμάτιο με κρεβάτια στη σειρά, και δεν μπορεί να αυξήσει τη χωρητικότητά του, καθώς δε διαθέτει ούτε το απαραίτητο προσωπικό, ούτε τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για να το κάνει αυτό.

Δεκάδες άλλα παιδιά, ηλικίας 2-5 ετών, πηγαίνουν καθημερινά στο Νηπιοτροφείο, όμως οι μέρες μακριά από τους γονείς τους είναι δύσκολες. “Έχουμε αντιμετωπίσει περιστατικά όπου παιδιά επιχείρησαν ακόμα και να φύγουν, για να πάνε στη μητέρα τους”, λέει η Ηρώ Ζερβάκη.

Στην παιδική χαρά του Νηπιοτροφείου, ένα κοριτσάκι τραβάει την μπλούζα της κοινωνικής λειτουργού και φωνάζει: “Κυρία, πότε θα πάω στη μαμά μου;”.

“Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις μέρες, οπότε κάθε μέρα ρωτούν: Είναι Παρασκευή;”, διηγείται η κοινωνική λειτουργός, Ανθούλα Ζαρμακούπη. “Ξέρουν ότι η μαμά τους θα τα πάρει το σαββατοκύριακο”. Όμως ακόμα κι αυτό κάποιες φορές δεν καθίσταται δυνατό: “Έχουμε παιδιά των οποίων οι γονείς είναι άστεγοι, οπότε είναι πολύ δύσκολο γι' αυτούς ακόμα και να τα πάρουν το σαββατοκύριακο”.

Όμως οι δυσκολίες είναι μεγάλες για το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, καθώς η μειωμένη κρατική χρηματοδότηση καλύπτει μόλις τους μισούς μισθούς των εργαζομένων στο ίδρυμα, το οποίο εξαρτάται για την επιβίωσή του από δωρεές τροφίμων και ρούχων. Όπως λέει η Ηρώ Ζερβάκη, δεν είναι σίγουρη αν θα μπορέσουν να γίνουν κανονικά οι πληρωμές του επόμενου μήνα.

“Δε φαίνεται ότι το αύριο θα είναι καλύτερο”, αναφέρει. “Θα χρειαστούν κάποια χρόνια. Ελπίζω όχι πάρα πολλά”.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Υπάρχει κανένα πούστ..... από αυτή την γ.......αποτυχημένη κυβέρνηση να τα βλέπει και να τα διαβάζει αυτά? Αλλά άμα είναι να υποστηριξουνε καταληψίες πρώτοι και καλύτεροι όπως αυτός ο παγκόσμια άγνωστος κ.κ. βουλευτής του Σύριζα σήμερα το πρωί στον αντένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *