ροή ειδήσεων

Ryanair: «Πώς η Ελλάδα μπορεί να έχει 40 εκατ. τουρίστες το 2021»


Μείωση των τελών των ελληνικών αεροδρομίων ζητεί για μία ακόμη φορά η Ryanair προκειμένου
να προχωρήσει σε αύξηση των δρομολογίων της προς ελληνικούς προορισμούς και να αυξηθεί ο εισερχόμενος τουρισμός.

Η εταιρεία, σε επίσημη ανακοίνωσή της, «παρακινεί την κυβέρνηση και τους ελληνικούς φορείς τουρισμού να τοποθετήσουν τα χαμηλά τέλη αεροδρομίων στον πυρήνα της νέας στρατηγικής ανάπτυξης τουρισμού, προς όφελος της επιβατικής κίνησης, του ελληνικού τουρισμού και της στήριξης των παράπλευρων θέσεων εργασίας.

Η low cost αεροπορική εξέφρασε την δυνατότητα ανάπτυξης της επιβατικής κίνησης στην Ελλάδα από 5 εκατομμύρια αυτό το έτος σε 10 εκατομμύρια ανά έτος, κάτι το οποίο θα συνέβαλε σε 2,5 εκατομμύρια επιπλέον ετήσιες τουριστικές αφίξεις, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για 35 εκατομμύρια επισκέπτες ως το 2021. «Ο στόχος των 35 εκατομμυρίων τουριστών θα μπορούσε να αυξηθεί σε 40 εκατομμύρια, μέσω του διπλασιασμού της επιβατικής κίνησης της Ryanair, κατόπιν μείωσης των τελών αεροδρομίων», ανέφερε η εταιρεία. «Τα χαμηλότερα κόστη, θα φέρουν μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, περισσότερους τουρίστες, περισσότερα έσοδα από τον τουρισμό, καθώς και περισσότερες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες πολίτες».

Καθώς το συγκεκριμένο αναπτυξιακό πλάνο υπόκειται σε χαμηλότερα τέλη αεροδρομίων, η Ryanair παροτρύνει την Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας και της Ιταλίας, όπου η μείωση των τελών και των φόρων το περασμένο έτος απέφερε ρεκόρ τουριστικής ανάπτυξης.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *