ροή ειδήσεων

Νέες προκλήσεις Ερντογάν! Βάζει ζήτημα Αιγαίου – Δεσμεύουν παράνομα περιοχές για αεροναυτικές ασκήσεις [vid]


- Πολύωρη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας υπό τον Ερντογάν
- Σκληραίνουν τη στάση τους οι Τούρκοι σε Αιγαίο και Κύπρο
- Δέσμευσαν παράνομα περιοχές στο Αιγαίο για αεροναυτικές ασκήσεις


Για πέντε ώρες συζητούσε με τους στρατηγούς του στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Εκεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, έκανε ξεκάθαρα λόγο για διαφορές στο Αιγαίο αλλά και για ζωτικά συμφέροντα των Τούρκων εκεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, συζήτησαν και για την Κύπρο όπου και εκεί σκληραίνουν τη στάση τους.

Η ανακοίνωση έγραφε: “Έγινε περιεκτική αξιολόγηση των διαφορών στο Αιγαίο και των νόμιμων και ζωτικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας. Η Τουρκία προτιμά την επίλυση των προβλημάτων μέσω του εποικοδομητικού διαλόγου με την Ελλάδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων.”
Οι Τούρκοι δεσμεύουν περιοχή στο Αιγαίο

Το μπαράζ προγραμματισμένων αεροναυτικών ασκήσεων στο Αιγαίο καθιστά την περίοδο αυτή το Αρχιπέλαγος ένα.. ιδιαίτερα πολυσύχναστο μέρος -η τέλεια ευκαιρία για την Άγκυρα να δώσει ένα ακόμη επικίνδυνο "σόου" διεκδικήσεων δεσμεύοντας -παράνομα- περιοχή κοντά στο Καστελόριζο για την εκτέλεση βολών.

Συγκεκριμένα με την NAVTEX 352/17 η Άγκυρα δεσμεύει περιοχή νοτίως του Καστελόριζου εντός του ελληνικού FIR και δη πλησίον περιοχών που έχουν ήδη δεσμευθεί από την Ελλάδα για την διενέργεια κοινών ασκήσεων στην ανατολική Μεσόγειο με συμμαχικές δυνάμεις.

Πηγή: onalert.gr

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε