ροή ειδήσεων

Σήκωσε άγκυρα μετά από 14 χρόνια το θωρηκτό «Αβέρωφ» - πάει για συντήρηση (video)



Το θωρηκτό - θρύλος που συμμετείχε σε δύο παγκόσμιους πολέμους


Σήκωσε άγκυρα μετά από 14 χρόνια το θωρηκτό «Αβέρωφ» - πάει για συντήρηση (video)

Το θωρηκτό «Αβέρωφ» σήκωσε άγγυρα μετά από 14 χρόνια και ξεκίνησε το ταξίδι του για το ναυπηγείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και επισκευής.

Όπως είχε ανακοινώσει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού προγραμματίζεται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης στο Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», στα ύφαλα και στα εξωτερικά καταστρώματά του καθώς και συντομευμένες αναβαθμίσεις εσωτερικών χώρων, με εκτιμώμενη διάρκεια των εργασιών τους δύο μήνες.

Το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» δέχεται ετησίως 60.000 επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, εκ των οποίων οι 25.000 είναι μαθητές και αυτό καθιστά απαραίτητο να είναι σε άριστη κατάσταση.



Τι εργασίες θα πραγματοποιηθούν
Ο δεξαμενισμός του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» είναι επιτακτικός καθώς και η εκτέλεση εργασιών συντήρησης για την ασφαλή πλευστότητά του, προκειμένου να διατηρηθεί ο ρόλος του, ως πλωτό μνημείο της Ελληνικής Ναυτικής Ιστορίας.

Ποιο είναι το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ»
Το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», το Θωρηκτό της νίκης, είναι το «ζωντανό» Ιερό μας Κειμήλιο που από την παραλαβή του έως σήμερα δεν υπέστειλε από τον ιστό του την Ελληνική Σημαία, αποτελώντας έτσι το μοναδικό κομμάτι Ελληνικής επικράτειας που παραμένει ελεύθερο αδιαλείπτως τα τελευταία 106 χρόνια, διδάσκοντας Ελληνική Ναυτική Ιστορία, εθνική υπερηφάνεια, ακάθεκτη ορμητικότητα και αξιοπρέπεια. Το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» ενσαρκώνει μια ακατάλυτη πορεία στους αιώνες, μια συνεχή πάλη με τους εχθρούς της πατρίδας και το υγρό στοιχείο.

Η απόκτηση του πραγματοποιήθηκε με δωρεά του εθνικού Ευεργέτη Γεώργιου ΑΒΕΡΩΦ κατά το 1/3 του συνολικού κόστους του, ενώ το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από το Ταμείο Εθνικού Στόλου και από έρανο των απανταχού Ελλήνων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Είναι το πλοίο που αποτέλεσε τεχνολογικό επίτευγμα της εποχής του και συνετέλεσε καταλυτικά στη νίκη των Ελλήνων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, καταναυμαχώντας τον Οθωμανικό Στόλο στις ναυμαχίες της ΕΛΛΗΣ (03 Δεκεμβρίου 1912) και της ΛΗΜΝΟΥ (05 Ιανουαρίου 1913), υπό την χαρισματική ηγεσία και την επιδέξια ναυτοσύνη του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Είναι το μοναδικό, «εν ζωή», πολεμικό πλοίο που συμμετείχε ενεργά στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους και ολοκλήρωσε την αποστολή που ανέλαβε το 1912 στο Αιγαίο, συμμετέχοντας πανηγυρικά το 1945 στους πρώτους εορτασμούς της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/4/17 19:34

    Να είναι κομπλέ για κανένα παρτακι από κανένα καλό παιδί που κάνει vip θητεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *