ροή ειδήσεων

Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ 2017: Άνοιξε η αίτηση. Πότε θα καταβληθεί η α δόση;



Εγκρίθηκε η ανάληψη υποχρέωσης ύψους 173,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να επιχορηγηθεί ο ΟΓΑ για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων για το Α 'τρίμηνο του 2017, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Ακόμη δεν έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία πίστωσης των χρημάτων ενώ πάντα ο στόχος παραμένει να δοθεί η Α δόση για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ πριν από την 16η Απριλίουμε πιθανότερη ημερομηνία τις 12/4 Μεγ. Τετάρτη, έτσι ώστε να στηριχθούν τα χιλιάδες νοικοκυριά, που λαμβάνουν το συγκεκριμένο βοήθημα, ενόψει των εορταστικών ημερών. Την Α δόση από τα επιδόματα θα λάβουν όλοι οι περσινοί δικαιούχοι ενώ οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν την υποβολή του νέου εντύπου Α21 μέσω του TAXISnet.

Η υποβολή αιτήσεων μέσω του εντύπου Α21 για το 2017 ξεκινά σήμερα μαζί με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 24 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% αναπηρίας ποσοστό.

Ξεκίνησε η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016, αφού τέθηκε σε ισχύ η σχετική διαδικτυακή πύλη του Taxisnet. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινάει ταυτόχρονα και η υποβολή του εντύπου Α21 βάσει του οποίου θα προκύψουν οι φετινοί δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ. Σημειώνεται ότι από την έγκαιρη υποβολή του παραπάνω εντύπου, εξαρτάται και ο χρόνος καταβολής της συγκεκριμένης παροχής, ανά περίπτωση.Η υποβολή του Α21 είναι δυνατή μόνο εφόσον έχει προηγηθεί η οριστική ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής του Α21 είναι εφικτή με τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν αποκτηθεί για την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί η πρώτη δόση που προκύπτει με βάση τις περσινές φορολογικές δηλώσεις. Η δεύτερη δόση που είναι προγραμματισμένο να καταβληθεί έως τα τέλη Ιουνίου είναι εκείνη που θα προκύψει σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, άρα και με τα καινούργια έντυπα Α21.

Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο γρήγορα οι δικαιούχοι υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, μαζί με το έντυπο για τα οικογενειακά επιδόματα, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουν για να ενταχθούν άμεσα στην επόμενη δόση. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν είναι προγραμματισμένο να καταβληθεί η τρίτη δόση για να δουν εάν θα καταστούν και φέτος δικαιούχοι ή όχι. Υπενθυμίζεται ότι οικογενειακά επιδόματα είναι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών

Οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει πρώτα να υποβάλλουν φορολογική δήλωση και ταυτόχρονα το Α21 ώστε να τα λάβουν με την δεύτερη δόση. Επίσης Α21 θα πρέπει να υποβάλλουν όλοι οι δικαιούχοι εκ νέου, ενώ θα πρέπει να δηλωθοούν και όποιες μεταβολές στον αριθμό των τέκνων.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *