ροή ειδήσεων

Το χάος επικρατεί στην Παλιά Πόλη της Ρόδου



Το χάος επικρατεί στην Μεσαιωνική Πόλη, με το ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν, καθώς η εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέψεις της δεν διαφέρει από τα προηγούμενα χρόνια.

Οι καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων, η καθαριότητα, η ηχορύπανση , η άγρα πελατών, η είσοδος των οχημάτων εντός των τειχών και η επαιτεία είναι τα κυρίαρχα και φέτος προβλήματα, που αμαυρώνουν την λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης , και την δυσφημούν στα μάτια των επισκεπτών της. Διαχρονικά προβλήματα που εντούτοις επιβάλλεται η επίλυση τους, με γενναίες πολιτικές αποφάσεις που έχουν πολιτικό κόστος για τη δημοτική αρχή.

Η Μεσαιωνική Πόλη μπορεί να αποτελεί πόλο έλξης της τουριστών που επιλέγουν το νησί μας για τις διακοπές τους, όμως είναι και ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς που όσοι είναι συνυπεύθυνοι για την λειτουργία της οφείλουν να την διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού. Αν’ αυτού εγκληματούν εναντίον της, αδιαφορώντας για την συνεχή υποβάθμιση της και την φθίνουσα πορεία της , τα τελευταία χρόνια.

Οι Ροδίτες αλλά και οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας, θα περίμεναν φέτος με την έναρξη της τουριστικής σεζόν, να αντικρίσουν φέτος μια διαφορετική εικόνα, από αυτήν που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια και όμως οι προσδοκίες τους έχουν διαψευστεί.

Οι κεντρικοί δρόμοι, τα πεζοδρόμια και τα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλη,ς εκτός από τι είναι απροσπέλαστα από τα εμπορεύματα και τα τραπεζοκαθίσματα μπου έχουν απλώσει οι καταστηματάρχες και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσοι τα διανύουν κινδυνεύουν ακόμη και να τραυματιστούν από τα οχήματα που κυκλοφορούν. Οι μπάρες μπορεί να έχουν τοποθετηθεί φέτος νωρίτερα στις εισόδους της Μεσαιωνικής Πόλης, για να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων ,όμως οι οδηγοί συνεχίζουν να παρανομούν και να εισέρχονται με τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια τους εντός των τειχών κυρίως τις ώρες που δεν υπάρχει φύλαξη που βρίσκουν και την ευκαιρία να τα σταθμεύσουν στην οδό Σωκράτους , Ιπποκράτους όπου δηλαδή τους βολεύει να μεταβούν το συντομότερο δυνατόν στον προορισμό τους. Όμως και για την τροφοδοσία των καταστημάτων , δεν τηρείται το ωράριο που ισχύει αφού ο καθένας ενεργεί προτάσσοντας το ατομικό του συμφέρον.

Όμως και η πάσης φύσεως επαίτες και πλανόδιοι μικροπωλητές έπιασαν από νωρίς τα πόστα τους εντός και εκτός των τειχών ,παρενοχλώντας τους διερχόμενους τουρίστες, τους οποίους ωστόσο δεν αφήνουν σε ησυχία,ούτε και οι κράχτες που εργάζονται στις καφετέριες , τα μπαρ και τα εστιατόρια της Μεσαιωνικής Πόλης , αν στο μεταξύ δεν έχουν έρθει στα χέρια μεταξύ τους ,όπως συνέβηκε πέρυσι το καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η παρανομία, η αταξία και η αναρχία επικρατεί και εντός των τειχών από τα διπλό και τριπλό παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τα σταθμευμένα τουριστικά λεωφορεία στην περιοχή της «Κολόνας» που προκαλούν κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή.

Πάντως η επιβολή της τάξης της ευταξίας και της νομιμότητας στην λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης δεν είναι υπόθεση μόνο της δημοτικής αρχής, η οποία ωστόσο , όφειλε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού ακόμη και αν χρειαζόταν να έρθει σε ρήξη με συντεχνιακά συμφέροντα που αρνιούταν να συμμορφωθούν με την κείμενη νομοθεσία. Μάλιστα στην επιβολή της νομιμότητας, καθοριστικό ρόλο παίζει και η επαρκής αστυνόμευση. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ σε συνδυασμό με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας που αποτελούσε βασικό όπλο της εκάστοτε δημοτικής αρχής , δημιουργούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού μας.

‘Όμως σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην αλγεινή εικόνα που αποκομίζουν οι τουρίστες από την επίσκεψη τους στην Μεσαιωνική Πόλη έχουν οι καταστηματάρχες και όσοι δραστηριοποιούνται εντός των τειχών οι οποίοι όφειλαν να την σέβονται εφαρμόζοντας πιστά και ευλαβικά την νομιμότητα και όχι κατά το δοκούν.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/4/17 23:43

    Φωνάξτε τον ΜΕΓΆΛΟ ΜΑΣ ΔΉΜΑΡΧΟ που δεν θά υπολογίσει το πολιτικό κόστος και θα τα βάλει όλα σε Τάξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *