ροή ειδήσεων

Στα περυσινά επίπεδα στην αγορά της Ρόδου η τιμή του οβελία!Στα περυσινά επίπεδα εκτιμάται ότι, θα κυμανθούν και φέτος οι τιμές πώλησης των αμνοεριφίων στην αγορά της Ρόδου. Οι κρεοπώλες και οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ στην προσπάθεια τους να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό, διατήρησαν και φέτος τις ίδιες τιμές στα αμνοερίφια που διαθέτουν προς πώλησης.

Στα ντόπια κρεοπωλεία η τιμή των αμνοεριφίων κυμαίνεται από 8-9 ευρώ το κιλό , ενώ στα σούπερ μάρκετ από 6-7 ευρώ το κιλό. Αν φέτος δεν ήταν νωρίς το Πάσχα , ενδεχομένως οι τιμές των αμνοεριφίων να ήταν χαμηλότερες, αλλά η παραγωγή αυτή την περίοδο είναι περιορισμένη όχι μόνο στο νησί μας αλλά και στα υπόλοιπα νησιά από τα τροφοδοτείται η αγορά της.Βέβαια και φέτος δεν αποκλείεται αλυσίδες σούπερ μάρκετ να διαθέτουν αμνοερίφια ακόμη και σε χαμηλότερες τιμές, τα οποία όμως εισάγουν από την Βουλγαρία και τα Σκόπια .

Πάντως οι παραγγελίες που δέχονται οι ντόπιοι κρεοπώλες αλλά και οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ για τον οβελία φέτος είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Οι καταναλωτές είναι ακόμη διστακτικοί στην αγορά του οβελία , προφανώς ελπίζοντας ,πως η μειωμένη ζήτηση του ,θα ρίξει την τιμή του μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή που κορυφώνεται η κίνηση. Παρόλα αυτά όμως και πάλι ,θα επιλέξουν να προμηθευτούν για το πασχαλινό τραπέζι τους, ντόπιο αρνάκι και κατσικάκι , με βάση το βαλάντιο τους ,το οποίο θα καθορίσει και την ποσότητα τους.

Και φέτος τα σφαγεία σε Έμπωνα και Ρόδο εξυπηρετούν τους κτηνοτρόφους του νησιού μας και όπως εκτιμάται θα οδηγηθούν συνολικά σε σφαγή περισσότερα από 4.000 αμνοερίφια. Τα κρεοπωλεία αλλά και τα ντόπια σούπερ μάρκετ διαθέτουν προς πώληση αμνοερίφια που προμηθεύονται από κτηνοτρόφους της Ρόδου και των γύρω νησιών δηλαδή από την Σύμη, την Τήλο ακόμη και από την Κάσο , την Λέρο και την Αστυπάλαια.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου βρίσκονται αυτές τις ημέρες επί ποδός για την προστασία της δημόσιας υγείας πραγματοποιώντας συνεχούς ελέγχους στα κρεοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ που διαθέτουν προς πώληση αμνοερίφια.

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε