ροή ειδήσεων

«Πάρτι κρεατοφαγίας» από την ένωση άθεων, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή!



Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση να οργανωθούν δείπνα κρεατοφαγίας σήμερα, ως ευθεία αμφισβήτηση του πένθους για το Θείο Δράμα και της νηστείαςΤεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει για ακόμη μια χρονιά η απόφαση της ένωσης άθεων να διοργανώσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας πάρτι γνωριμίας και κρεατοφαγίας τη Μεγάλη Παρασκευή προσκαλώντας όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στον «Φανερό Δείπνο» όπως τον αποκαλούν. Στην ιστοσελίδα τους έχουν αναρτήσει εδώ και λίγα 24ωρα ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν: «Είναι ο καιρός των ανοιξιάτικων διακοπών και η Ένωση Αθέων σας προσκαλεί και φέτος στον Φανερό Δείπνο μας. Μια όμορφη παράδοση πλέον της χώρας μας που δεν απαιτεί κρατική δεισιδαιμονία και κρατικές δαπάνες. Απέχουμε μόνο από το πένθος και τη νηστεία και όχι από τη λογική, και ειδικά όχι με βάση εντολές εκπροσώπων υποτιθέμενων υπερφυσικών όντων. Κρεατοφάγοι, αποκλειστικοί χορτοφάγοι και όλοι/ες ενδιάμεσα, είσαστε όλοι καλοδεχούμενοι. Δεν θα υπάρχει ενιαίο μενού ή προκαθορισμένο κόστος, μπορείτε να παραγγείλετε ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις δυνατότητές σας. Ελάτε να φάμε και να γνωριστούμε!
Την Παρασκευή 14-04-2017 (γνωστή και με το ψευδώνυμο «Μεγάλη») στις 8 μ.μ.».





Ο επικεφαλής της ομάδας κ. Φώτης Φραγκόπουλος μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ότι «η συγκέντρωση αυτή γίνεται γιατί είναι η αρχή των ανοιξιάτικων διακοπών. Ένας σημαντικός λόγος που το κάνουμε είναι ότι μπορούμε γιατί δεν είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες της γνώμης ότι πρέπει να πενθούν μια συγκεκριμένη ημέρα, ούτε είναι κάτι που έχει επιβληθεί από τον αυτοκράτορα. Γίνεται για να δείξουμε ότι όλοι έχουμε μια επιλογή. Και μπορεί οι κύκλοι της Εκκλησίας να μιλούν για προσβολή, αλλά οι ίδιοι κύκλοι έχουν ξεκινήσει αυτή την αναστάτωση. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως προσβάλλεται κάποιος από κάτι που κάνει κάποιος άλλος. Προσβολή ίσως θα ήταν αν πηγαίναμε να επιβάλλουμε σε κάποιον να μη νηστέψει για παράδειγμα»






Η ένωση άθεων ιδρύθηκε το 2010, ενώ το 2012 αναγνωρίστηκε ως σωματείο από το Πρωτοδικείο. Σήμερα αριθμεί 1850 μέλη σε όλη την Ελλάδα και σκοπός του σωματείου είναι ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας και η προώθηση του αθεϊσμού και η απαλλαγή από τις δεισιδαιμονίες.

Η απόφαση του σωματείου αυτού για δείπνο τη Μεγάλη Παρασκευή έχει προκαλέσει το θρησκευτικό αίσθημα εκατομμυρίων Ελλήνων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Ξάνθης τονίζεται πως «όσοι στεγάσουν μια τέτοια εκδήλωση αποκόπτουν στην πράξη τον εαυτό τους από την Εκκλησία». Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Ένωση Αθέων Ελλάδος με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της καθώς και σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε "Φανερό Δείπνο", καλώντας σε κρεοφαγία την Μεγάλη Παρασκευή. Μάλιστα προτίθεται να διοργανώσει αντίστοιχη εκδήλωση και στην πόλη της Ξάνθης, χωρίς όμως να δίνει δημόσια τα στοιχεία για το πού θα πραγματοποιηθεί αυτή.





Είναι εύλογο για τον κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως πως μια τέτοια πρωτοβουλία αποτελεί πρόκλησή όχι μόνο για τους πιστούς, αλλά και για το δημόσιο αίσθημα ευρύτερα. Μόλις που είναι ανάγκη να τονιστεί ότι όσοι στεγάσουν μια τέτοια εκδήλωση αποκόπτουν στην πράξη τον εαυτό τους από την Εκκλησία, εφ΄ όσον είναι χριστιανοί ενώ, αν δεν πιστεύουν περιφρονούν καταφανώς τη θρησκεία των συμπολιτών τους».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/4/17 23:14

    Εφόσον είστε τόσο ΜΑΛΑΚΕΣ ταΐστε τους μετανάστες για να λέτε ότι κάτι κάνατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/4/17 01:21

    Καθε χρονο τετοιες μερες τα ιδια αρθρα επανάληψη. Κατανταει βαρετο χαζο και κουραστικο. Αθεοι ειναι ας κανουν οτι θελουν τι μας νιαζει εμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/4/17 01:15

    να το κανετε για το ραμαζανι πουστρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *