ροή ειδήσεων

Στο σφυρί «Βήμα» – «Νέα», Ιβάν και Μαρινάκης οι υποψήφιοι



Το εκδοτικό συγκρότημα που κυριάρχησε επί 100 χρόνια στη δημόσια ζωή της χώρας, ανεβάζοντας-κατεβάζοντας υπουργούς και κυβερνήσεις, βγαίνει στο σφυρί. Σήμερα δημοσιεύεται η προκήρυξη δύο πλειοδοτικών διαγωνισμών για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισης εν λειτουργία και οι τράπεζες να πάρουν πίσω ό,τι μπορούν από τα θαλασσοδάνεια που χορήγησαν την προηγούμενη 15ετία.

Πρόκειται ουσιαστικά για πλειστηριασμό, που διενεργείται με διαδικασίες fast-track και με στόχο να παραμείνει συμπαγής ο βασικός κορμός της πάλαι ποτέ «αυτοκρατορίας». Οι εφημερίδες «Βήμα» και «Νέα», τα περιοδικά και οι άλλοι τίτλοι που κατέχει ο ΔΟΛ, πωλούνται «πακέτο» – ώστε το συγκρότημα να έχει συνέχεια στα χέρια νέου ιδιοκτήτη.

Σε ξεχωριστό πακέτο προσφέρονται τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία – ακίνητα, συμμετοχές σε θυγατρικές και συνδεδεμένε εταιρείες κλπ. Στην περιουσία αυτή περιλαμβάνονται το 25% του Mega Channel, το 50% της εταιρείας εκτυπώσεων «Ιρις», το κτίριο γραφείων στην οδό Μιχαλακοπούλου και συμμετοχές σε μικρότερες επιχειρήσεις media και ψηφιακής τεχνολογίας.

Εάν οι δύο διαγωνισμοί αποβούν άκαρποι, θα ακολουθήσουν νέοι, για την τμηματική εκποίηση τίτλων, ακινήτων, του πακέτου μετοχών του Mega Channel και των άλλων συμμετοχών.



Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικοί διεκδικητές είναι δύο: Ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης – ιδιοκτήτες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού αντίστοιχα.

Είναι οι μόνοι ενδιαφερόμενοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν τόσο υψηλό τίμημα εξαγοράς και να χρηματοδοτήσουν εν συνεχεία την έκδοση των εφημερίδων.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *