ροή ειδήσεων

Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν: Δεν θα πνίξω στη θάλασσα όσους ψηφίσουν «όχι», μόνο τους Έλληνες



Προκλητικός εμφανίστηκε και πάλι ο Ερντογάν σε ομιλία του, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου και στη θανατική ποινή, εμπλέκοντας για μια ακόμη φορά την Ελλάδα στον προεκλογικό του αγώνα.


«Αγαπητοί αδελφοί μου, χθες είμασταν στη Σμύρνη» είπε. «Εκατοντάδες χιλιάδες βρίσκονταν στις πλατείες. Περιμέναμε μήπως μας ρίξουν στη θάλασσα, αλλά δεν ήρθε κανένας. Γιατί θα ρίξεις τον κόσμο στη θάλασσα; Να ξέρεις τα όριά σου. Αλλά αυτοί δυστυχώς ανατροφή μηδέν» σχολίασε ειρωνικά.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Χιουσνού Μποζκούρτ, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «αν βγει το “όχι”, θα σας ρίξουμε και πάλι στην θάλασσα της Σμύρνης», εννοώντας ότι θα κάνουν ό,τι ο Κεμάλ Ατατούρκ στους Έλληνες το 1922, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Για το θέμα έκανε παρέμβαση ο Ερντογάν, ο οποίος έδειξε για ακόμη μια φορά την…. «μεγαλοψυχία» του, λέγοντας πως δεν θα πνίξει όσους πουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα- αυτό θα το έκανε μόνο για Έλληνες, λέει -αλλά θα τους κάνει μουσείο, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του STAR στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου.

«Αλλά εσύ πώς μπορείς να κάνεις τα ίδιο; Εσύ πώς μπορείς να βλέπεις τους ανθρώπους που ψηφίζουν ‘ναι’ ως Έλληνες; Είναι τόσο αχρείοι» συνέχισε.

Ο Τούρκος πρόεδρος «απογείωσε» την ομιλία του, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα είναι υπέρ της θανατικής ποινής κι ότι αυτό δεν αλλάζει! Θεωρεί, μάλιστα, σίγουρη την επαναφορά της, καθώς -όπως λέει- και η αντιπολίτευση τη στηρίζει και τη θέλει.

«Μετά τις 16 Απριλίου ο Κιλιτσντάρογλου τι λέει; ‘Εγώ λέω ναι στην θανατική ποινή’ λέει. Έτσι είπε. Ο κ. Μπαχτσελί, άλλωστε, σε αυτό το ζήτημα έχει καθαρή άποψη και την ανακοίνωσε. Ξέρω και την απόφαση του κ. Γιλντιρίμ, κι εκείνου είναι οριστική. Και όταν αυτή η απόφαση έρθει σε μένα, εγώ θα την εγκρίνω» τόνισε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *