ροή ειδήσεων

Εκβίασαν γνωστό επιχειρηματία από τη Ρόδο με βίντεο μετά το cyber sex



Mια απίστευτη σε σύλληψη και εκτέλεση εκβίαση 48χρονου Ροδίτη, γνωστού επιχειρηματία, που διατηρεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο νησί, αποτελεί αντικείμενο έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.


Ο 48χρονος δέχτηκε συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης αίτημα φιλίας στο Facebook από μια εκθαμβωτική γυναίκα ηλικίας κάτω των 25 ετών, που φέρεται να κατάγεται από την Γαλλία και να σπουδάζει Τεχνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Η αλλοδαπή, που εμφανίζεται στο προφίλ της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης να διαμένει στο Ηράκλειο, είχε φροντίσει την ίδια ημέρα να αποστείλει ουκ ολίγα αιτήματα φιλίας σε κατοίκους της Ρόδου, ακόμη και σε αιρετούς.

Άρχισε να φλερτάρει με τον 48χρονο ο οποίος πείστηκε να μεταβεί στην οικία του προκειμένου να συνομιλήσουν μέσω της εφαρμογής αποστολής προσωπικών μηνυμάτων του facebook, το γνωστό messenger, με βιντεοκλήση.

Όπερ και εγένετο και ο 48χρονος ανοίγοντας την κάμερα του κινητού του, αντίκρισε στην οθόνη του την αλλοδαπή σε ένα κρεβάτι φορώντας μόνο τα εσώρουχά της . Η αλλοδαπή στην πορεία άρχισε να αυνανίζεται και ξεκίνησε «αχαλίνωτο» cybersex με τον 48χρονο.

Δεν πέρασαν λίγα λεπτά για να διαπιστώσει ότι είχε πέσει θύμα εκβίασης. Η αλλοδαπή συγκεκριμένα του γνωστοποίησε ότι είχε μαγνητοσκοπήσει την βιντεοκλήση τους και ότι είχε στην διάθεσή της δικό του βίντεο, ιδιαίτερα αποκαλυπτικό, απαιτώντας από τον 48χρονο να της καταβάλει το ποσό των 1.500 ευρώ, μέσω λογαριασμού στην Western Union στην πόλη Abidjan του Ivory Coast της Αφρικής, απειλώντας τον ταυτόχρονα ότι θα κοινοποιήσει το υλικό σε φίλους του στο facebook και στο δίκτυο youtube.

O 48χρονος, την αφαίρεσε από την λίστα των φίλων του, μπλοκάροντας την συνομιλία τους, ενώ στην πορεία δέχτηκε αίτημα φιλίας από άλλο άτομο, που στην φωτογραφία του προφίλ του είχε το λογότυπο της Western Union.

To συγκεκριμένο άτομο, συνέχισε τον εκβιασμό λέγοντας στον Ροδίτη ότι αναγκάστηκε ουσιαστικά να μαγνητοσκοπήσει την ιδιωτική τους στιγμή γιατί χρειάζεται τα χρήματα για να πληρώσει τα έξοδα νοσηλείας της αδελφής του, που πάσχει από καρκίνο!

Ο μεταξύ τους διάλογος, στο messenger, συνέχισε με διαπραγματεύσεις για την καταβολή των χρημάτων σε δόσεις.

Ο 48χρονος επιχειρηματίας, συνέχισε τις επαφές με τους εκβιαστές ενημερώνοντας ταυτόχρονα αξιωματικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό τους, ενώ ταυτόχρονα διερευνάται αν κι άλλοι Ροδίτες έπεσαν θύματα των ίδιων δραστών προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των απατεώνων.

Για το περιστατικό αναμένεται να ενημερωθεί εξάλλου άμεσα η Εισαγγελική Αρχή για να παραγγείλει στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών.

Σημειώνεται ότι ανάλογες υποθέσεις εκβίασης έχουν εξιχνιαστεί στο παρελθόν.

Κύκλωμα συγκεκριμένα έκανε… cyber sex μέσω Skype και τα θύματα είδαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους βίντεο με τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού έρωτα.

Οι δράστες, πιθανόν από τη Νιγηρία, απαιτούσαν 5.000 ευρώ μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών της Western Union, εκβιάζοντας ότι αν δεν έδιναν τα χρήματα θα έβλεπαν «κρεμασμένο» το βίντεο των προσωπικών τους στιγμών στο προφίλ τους.

Οι δράστες του εκβιασμού έμπαιναν και σε διαδικασία «διαπραγμάτευσης» με τα θύματά τους, ρίχνοντας το ποσό έως και 500 ευρώ, που κάποιοι από τους… ξαναμμένους άνδρες κατέβαλαν, για να μην διαπομπευτούν.

Το κύκλωμα, με δολώματα τα προφίλ στα οποία εμφανίζονται ως όμορφες καλλίγραμμες γυναίκες, τοποθετώντας φωτογραφίες σε ερωτικές στάσεις, προσεγγίζουν τα θύματά τους και τους προτείνουν διαδικτυακό σεξ, το οποίο καταγράφουν.

Ακολουθεί ο εκβιασμός των θυμάτων, προκειμένου να μην δημοσιοποιήσουν τις βιντεοσκοπήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες και σε φίλους τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί παρακαλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή αθέμιτης καταγραφής προσωπικών τους δεδομένων και εκβίασης τους και να μην πείθονται από τέτοιου είδους κακόβουλες προσεγγίσεις μέσω Διαδικτύου.
newsbeast
δημοκρατική

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *