επικαιρότητα

Μεγάλη επιτυχία για το Σωματείο Ξενο/λων Ροδου η απόφαση του Δικαστηρίου για το Ξενοδοχείο SunshineΠερίπου δυο εβδομάδες διήρκησε η κατάληψη των εργαζομένων του Ξενοδοχείου Sunshine το οποίο είχε κατασχεθεί από Αυστριακή εταιρία leasing με την οποία συνεργαζόταν η ιδιοκτήτρια εταιρία. Οι εργαζόμενοι βρίσκονταν έξω από το χώρο εργασίας τους και δεν επέτρεπαν σε κανέναν την είσοδο με αίτημα την επαναλειτουργία του Ξενοδοχείου αφού σε αντίθετη περίπτωση 100αδες εργαζόμενοι θα έμεναν στον αέρα.

Κατά την διάρκεια της κατάληψης οι εργαζόμενοι προχώρησαν και στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων (με το ίδιο αίτημα) τα όποια εξετάστηκαν την Δεύτερα 24 Απριλίου. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν επιστρέψει από την ιδία μέρα κιόλας στις θέσεις εργασίας τους δουλεύοντας πυρετωδώς ώστε το ξενοδοχείο να ανοίξει το συντομότερο δυνατό.

Η πλειοψηφία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλάι τους και δεν έλειψε ούτε μια ημέρα στηρίζοντας τους τόσο με την χορήγηση τροφίμων και ροφημάτων αλλά και με κάθε άλλο τρόπο. Το Σωματείο θεώρει τεράστια νίκη την απόφαση του δικαστηρίου, μια νίκη που κερδήθηκε με τον σκληρό αγώνα των εργαζομένων.

Μιας και το συμβάν αποδεικνύει ότι το ρητό «Η ισχύς εν τη Ενώσει» είναι ορθό και επιφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παραδειγματιστούν από τους συναδέλφους τους και να συσπειρωθούν κοντά στο Σωματείο ώστε να έχουμε πάντα τέτοιες επιτυχίες.


Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα