ροή ειδήσεων

Φ. Κουρμούσης: Στα 100 δις τα «κόκκινα δάνεια»



Στις αρχές Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, στον οποίο θα μπορούν να υπαχθούν όλες οι επιχειρήσεις που θα κριθούν βιώσιμες για όλες τους τις οφειλές και όλα τα είδη των δανείων.

«Στόχος είναι να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία, αλλά και να δοθεί σε επιχειρήσεις η ευκαιρία ν’ αντιμετωπίσουν τα χρέη τους και να συνεχίσουν να λειτουργούν» δήλωσε χθες ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης, που βρέθηκε στη Ρόδο για να ενημερώσει σχετικά τους επιχειρηματίες.

Ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρηματίες για τη συγκεκριμένη διαδικασία, χωρίς ωστόσο αυτή τη στιγμή να υπάρχει εκτίμηση για το πόσοι θα μπορέσουν να υπαχθούν.

«Στοιχεία, είπε, δεν υπάρχουν, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα κόκκινα δάνεια έχουν φθάσει τα 100 δις. ευρώ», προσθέτοντας ότι στόχος είναι ν’ αποκατασταθεί η κανονικότητα στην αγορά και να αποκτήσουμε Κράτος που να λειτουργεί με διαφάνεια και όχι με ρουσφέτι.

Ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ανέφερε ότι με τον εξωδικαστικό μηχανισμό οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν ανάγκη την ειδική πρόνοια του ακατάσχετου λογαριασμού, ούτε θ’ αναζητούν τον κολλητό για να τους βοηθήσει να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο ή τις Τράπεζες.

Ο ειδικός γραμματέας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό, τους βουλευτές Δημήτρη Γάκη και Ηλία Καματερό και τον συντονιστή της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Αποστολίδη, επισκέφθηκε χθες το δήμαρχο Ρόδου, ενώ συναντήθηκε και με τη διοίκηση της ΕΑΣΔ.

ert

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *