ροή ειδήσεων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ: 17 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕΠαίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε.ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ 10.30 π.μΣυναδέλφισσες,συνάδελφοι
Δεν έχουμε ώρα για χάσιμο. Δεν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν να ισοπεδώνουν τη δική μας ζωή για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Μαζί με το σωματείο, μαζί με τους μικρούς αυταπασχολούμενους που υποφέρουν και αυτοί, μαζί με τους εργαζόμενους υψώνουμε τείχος αντίστασης. Σπάμε το φόβο και την απογοήτευση. Δίνουμε αποφασιστική – μαχητική απάντηση στη νέα αντεργατική επίθεση. Να μην περάσει η νέα επέλαση στις ζωές μας! Διεκδικούμε την ανάκτηση των απωλειών, όλα όσα μας αφαίρεσαν τα τελευταία χρόνια. Παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Όλοι στη μάχη. Όλοι στον αγώνα. Είναι ο μόνος δρόμος για εμάς απέναντι στη βαρβαρότητα δίχως τέλος, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Τα δικά μας βάσανα, η καθιέρωση και επέκταση της εργασιακής ζούγκλας αποτελεί προαπαιτούμενο, είναι η βασική τους στόχευση. Γι’ αυτό πανηγυρίζουν ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις που είναι οι κερδισμένοι με τη συμφωνία 4ο μνημόνιο, όπως έγινε και με τα προηγούμενα.

Η απόρριψη αυτής της κατάστασης, η μη νομιμοποίηση της στη συνείδηση κανενός εργαζόμενου, αποτελεί το δικό μας προαπαιτούμενο. Η επιτυχία της απεργίας είναι το δικό μας χρέος, η παρακαταθήκη για εμάς, για τη διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει και που μας τη στερούν, για τη συνέχεια και κλιμάκωση της πάλης μας.
Κάθε χώρος δουλειάς να γίνει χώρος αντίστασης.
Κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα να γίνει αίτημα διεκδίκησης για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.
Ήδη η κυβέρνηση με το κουαρτέτο έχουν συμφωνήσει σε νέο μνημόνιο για να εφαρμόσουν σκληρά αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που θα επιβάλουν αθλιότερες συνθήκες σκλαβιάς μέσα στους χώρους δουλειάς, νέα φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, νέο τσεκούρι στις συντάξεις. Είναι μέτρα που θα έρθουν να προστεθούν σε όσα ήδη έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις, εφαρμόζονται και τα ζούμε στο πετσί μας.
Για εμάς λόγος ξεσηκωμού είναι η τεράστια αδικία και εκμετάλλευση που βιώνουμε καθημερινά. Λόγος ξεσηκωμού είναι ότι δουλεύουμε για 300 και 400 ευρώ και μας λένε να είμαστε και ευχαριστημένοι, γιατί υπάρχουν και χειρότερα. Αγανακτούμε, γιατί δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Εμείς ζούμε σαν σκλάβοι του 21ου αιώνα και άλλοι φτιάχνουν αμύθητες περιουσίες στις πλάτες μας.
Την ώρα που μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες γιατί υπάρχει κρίση και είναι δύσκολα για όλους… οι 20 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο συνεχίζουν να αυξάνουν τα κέρδη τους. Πώς το κάνουν αυτό; Με εμποροϋπάλληλους φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους που θα μπορούν να τους ξεζουμίζουν καθημερινά, με φοροαπαλλαγές, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, εργασιακή ζούγκλα, συμβάσεις εργασίας στα μέτρα τους, κατάργηση της Κυριακής Αργίας και των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν, κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών κ.α
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τον εργασιακό Μεσαίωνα στον κλάδο, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε δούλους των επιχειρηματιών ομίλων και των πολυεθνικών, χωρίς ωράρια και συλλογικές συμβάσεις.
Απέναντι μας έχουμε ενιαία όλη τη μεγαλοεργοδοσία του κλάδου! Σκλαβενίτης, My market, Bασιλόπουλος, LIDL, Praktiker, και πάει λέγοντας… έχουν ενιαία γραμμή απέναντι μας!
Μέσα σε όλα και η κατάργηση της Κυριακής Αργίας ήταν και είναι πάγιο αίτημα των πολυεθνικών και όλων των μεγαλεμπόρων. Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής έρχεται να υλοποιήσει τις διαχρονικές απαιτήσεις των μονοπωλίων για βαθιές ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για μέγιστη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις εργασίας, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.
Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι καθημερινά δεν κρύβεται πίσω από τις διαφημίσεις του «καλού αφεντικού», τις έρευνες για τα «Best Workplaces» και την πρεμούρα τους να μας δείξουν ότι είμαστε μια οικογένεια, έχουμε κοινά συμφέροντα. Είναι γραμμένη στα πρόσωπα μας η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για το τι μας ξημερώνει, αν θα έχουμε δουλειά, αν θα καλύψουμε τις ανάγκες τις δικές μας και της οικογένειας μας, αν το παιδί θα μπορέσει να πάει στον παιδικό σταθμό, αν αρρωστήσω τι θα κάνω και πολλά άλλα που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχόμαστε στον 21ο αιώνα.
Να πάρουμε αποφάσεις συμμετοχής στην Απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε μαγαζί και αποθήκη. Να μη συνεχίσουμε στο δρόμο της ατομικής λύσης, ο καθένας για τον εαυτό του. Έχουμε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ανάγκες.
Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου που θέλουν μέσα στους χώρους δουλειάς. Βλέπουμε κατάματα ποιο είναι το μοντέλο της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης που με θρασύτητα συνεχίζουν και αναφέρουν. Είναι ανάπτυξη που πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, στην ολοένα και πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
Σε κάθε εργασιακό χώρο απαιτείται να δώσουμε τη μάχη για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα, για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, βελτίωση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, για να μην υπάρχει απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, να παρθούν πίσω απολύσεις κα.
Η οργάνωση της Απεργίας στις 17 Μάη θα είναι ένα πρώτο βήμα. Η συμμετοχή μας θα δώσει δύναμη στον αγώνα μας, στα αιτήματα μας.
Οργανώνουμε εμείς την Απεργία και είμαστε σε ετοιμότητα για απεργιακή απάντηση όποτε και να φέρουν τα μέτρα προς ψήφιση.
Παλεύουμε για:
* Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες μας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
* Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
* Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
* Αποκλειστικά Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
* Να σταματήσει η φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
* Προστασία των ανέργων. Επίδομα για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
* Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
* Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις στους εργαζόμενους με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ 10.30 π.μ.Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ 

ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ-Στεφάνου Καζούλη 30. 

Κιν.6946423121- email. idiotikoirodos@gmail.com 

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε