επικαιρότητα

22χρονος βρετανός λιβυκής καταγωγής ο βομβιστής του ΜάντσεστερΟνομάζεται Σαλμάν Αμπέντι και ζούσε στην περιοχή του Μάντσεστερ

Ο 22χρονος Βρετανός πολίτης, λιβυκής καταγωγής, Σαλμάν Αμπέντι αναγνωρίστηκε πριν από λίγο από τις βρετανικές αρχές ως ο βομβιστής που σκόρπισε το θάνατο και τον τρόμο, χθες το βράδυ στο Μάντσεστερ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε μεγαλώσει στην περιοχή, μαζί με τα τρία αδέλφια του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, γείτονες του Αμπέντι είχαν αναφέρει την «περίεργη συμπεριφορά» του εβδομάδες πριν από το μακελειό: Ο Αμπέντι, σύμφωνα με όσα αναφέρονται, έψελνε ισλαμικούς ύμνους δυνατά, έξω από το σπίτι του στα νότια του Μάντσεστερ, όπου νωρίτερα επέδραμαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Ο Αμπέντι ήταν 22 ετών. Είχε γεννηθεί στη Βρετανία αλλά ήταν λιβυκής καταγωγής.

Οι γονείς του – και οι δύο γεννημένοι στη Λιβύη - έμεναν αρχικά στο Λονδίνο και πριν από 10 χρόνια μετακόμισαν μαζί με όλη την οικογένεια στα νότια του Μαντσεστερ.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, οι γονείς του δράστη της επίθεσης μαζί με την κόρη τους επέστρεψαν πρόσφατα στη Λιβύη.

Στο σπίτι του 22χρονου στην περιοχή Φάλλουουφιλντ του Μάντσεστερ, έγινε νωρίτερα σήμερα έφοδος από άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής πραγματοποίησαν ελεγχόμενες εκρήξεις.

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης