επικαιρότητα

Συνελήφθη 35χρονος διαρρήκτης αυτοκίνητων στη ΡόδοΕξιχνιάστηκαν (12) παραβιάσεις οχημάτων

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές

Συνελήφθη χθες (08.05.2017) το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, ένας 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας διακριβώθηκε ότι κατά τον τελευταίο μήνα ο κατηγορούμενος ακολουθώντας συγκεκριμένο τρόπο δράσης ( modus operadi ) επιδίδονταν συστηματικά στη παραβίαση σταθμευμένων οχημάτων σε χώρους τουριστικών περιοχών του νησιού, με σκοπό την κλοπή.

Ο δράστης εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων, να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφού ακινητοποιήθηκε, προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου όπου εξεταζόμενος ομολόγησε τις πράξεις του.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα (12) διαρρήξεις οχημάτων τις οποίες διέπραξε το χρονικό διάστημα από αρχές Απριλίου έως την 07.05.2017, στις περιοχές Αρχαγγέλου, Αφάντου και Λίνδου όπου υπάρχουν τουριστικά αξιοθέατα.

Στην κατοχή του βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αφού ταυτοποιήθηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του οχήματος τους από διάρρηξη ή κλοπή:
  • Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη.
  • Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.
  • Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου.
  • Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.
  • Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.
  • Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.
  • Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που δηλωτικά της ταυτότητάς σας.
  • Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά µέρη.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε, ότι σας παρακολουθούν ή σας παρενοχλούν άλλα οχήματα, όταν οδηγείτε µόνοι, καλέστε το 100 µε το κινητό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τµήµα.

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε