επικαιρότητα

Αγγελόπουλος (Aldemar): Να αποσυρθεί το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχείαΝα αποσύρει το τέλος διανυκτέρευσης κάλεσε την κυβέρνηση ο Δ/νων Σύμβουλος του ομίλου Aldemar Resorts και μέλος Δ.Σ ΣΕΤΕ & του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μιλώντας στο Φόρουμ της ΤΕΖ Tour στην Ρόδο με θέμα "Οι Ανατολικές αγορές για τον τουρισμό. Μύθοι και πραγματικότητα-προοπτικές για την διετία 2017-2018". Ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε ότι το τέλος αυτό μπορεί να αποτελέσει την χαριστική βολή στο προϊόν μας.

Το Φόρουμ πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντοριναίου, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου του πρόεδρου των Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και λοιπών εκπροσώπων τοπικών φορέων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν, εκτός από τον κ. Αγγελόπουλο, ο πρόεδρος της ΤΕΖ TOUR Ελλάδος κ. Δημήτρης Χαριτίδης (Ανατολικές Τουριστικές Αγορές στην Ρόδο - Μύθοι και πραγματικότητα, προοπτικές για την επόμενη διετία) καθώς και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ρόδου κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Ομιλητές στο δεύτερο μέρος ήταν ο Γενικός Δ/ντης ΤΕΖ TOUR Ελλάδος κ. Μανώλης Απλαδενάκης (Η παρουσία της ΤΕΖ ΤOUR στην Ρόδο 2008 -2017 ) ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Συλιγάρδος (ο ρόλος των ΜΜΕ στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης στον Τουρισμό) και τέλος ο κ. Σπυρίδων Δεληγιάννης Προϊστάμενος κρατικής αρχής Αεροδρομίου Διαγόρας (ο ρόλος και η σημασία του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας για τον Τουρισμό της χώρας).

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ όλοι οι ομιλητές ανέπτυξαν και παρουσίασαν τις θέσεις τους για τα δεδομένα της τουριστικής αγοράς φέτος, αλλά και τις προοπτικές που διαγράφονται για αυτή από τις Ανατολικές χώρες.

«Να μάθουμε να είμαστε πιο ρεαλιστές, δεν υπάρχουν φιλίες μεταξύ κρατών, αλλά συμφέροντα» δήλωσε ο Πρόεδρος της TEZ TOUR ΕΛΛΑΔΟΣ κ. Δημήτρης Χαριτίδης και πρόσθεσε ότι η ρωσική αγορά έχει προοπτικές αφού σήμερα ταξιδεύουν 5 εκατομμύρια Ρώσοι από τους 150 εκατομμύρια του πληθυσμού της.

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα