ροή ειδήσεων

Με δάκρυα στα μάτια, ο ελληνικής καταγωγής πρίγκιπας Φίλιππος αποχωρεί από το Μπάκιγχαμ



Το γεγονός ότι ο Πρίγκιπας Φίλιππος βγαίνει σε σύνταξη έκανε άνω - κάτω τη Βρετανία με την εφημερίδα "The Sun" να προεξοφλεί το θάνατό του και στη συνέχεια να προσπαθεί να καλύψει τη γκάφα ολκής που έκανεMε τα δάκρυα να κυλούν στα μάγουλά του, ο φακός απαθανάτισε τον πρίγκιπα Φίλιππο να αποχωρεί από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ με προορισμό το βασιλικό παρεκκλήσι στο Παλάτι του Σεν Τζέιμς, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση ότι συνταξιοδοτείται από το Φθινόπωρο.

Στη φωτογραφία, ο πρίγκιπας Φίλιππος φορά το βρετανικό Μετάλλιο "Order of Merit". Στο πλευρό του, η σύζυγός του, Βασίλισσα Ελισάβετ, ντυμένη με λιλά ταγέρ.




Αναστάτωση στο παλάτιΤο τηλέφωνο χτύπησε χτες, μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα καλώντας όλους εργαζόμενους του Παλατιού σε κατεπείγουσα σύσκεψη. Μέσα σε λίγα λεπτά είχε διαρρεύσει η είδηση στα βρετανικά ΜΜΕ προκαλώντας έντονη νευρικότητα και όργιο φημών περί θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου ή της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Λίγες ώρες αργότερα εκπρόσωπος του Παλατιού έσπευσε να διαβεβαιώσει τους Βρετανούς ότι και οι δύο ζουν και βασιλεύουν. Κι όταν ανακοινώθηκε επισήμως ότι ο Πρίγκιπας Φίλιππος βγαίνει σε σύνταξη το Φθινόπωρο, τότε όλοι ηρέμησαν....

Το γεγονός ότι ο Πρίγκιπας Φίλιππος βγαίνει σε σύνταξη έκανε άνω - κάτω τη Βρετανία με την εφημερίδα "The Sun" να προεξοφλεί το θάνατό του και στη συνέχεια να προσπαθεί να καλύψει τη γκάφα ολκής που έκανε. Πολύ κακό για το τίποτα... αφού το ότι ο...Έλληνας πρίγκιπας του Μπάκιγχαμ αποσύρεται από τα καθήκοντά του δεν θα φέρει ουσιαστικές αλλαγές στα βασιλικά Ανάκτορα της Βρετανίας.




Η Βασίλισσα Ελισάβετ αγάπησε και παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Φίλιππο, ωστόσο, όταν εκείνη φόρεσε το στέμμα , εκείνος ασχολήθηκε και με άλλες γυναίκες. Με τη σημερινή ανακοίνωση, δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν είναι και θα είναι το Στέμμα.

Τα τελευταία χρόνια η υγεία του πρίγκιπα Φιλίππου έχει κλονιστεί. Τον Ιούνιο του 2011 ο πρίγκιπας Φίλιππος υποβλήθηκε σε επέμβαση by pass μετά από παράπονα για επίμονους πόνους στο στήθος. Κι όταν χτες υπήρξε "συναγερμός" στο Μπάκιγχαμ, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν όλοι ήταν ότι κάτι κακό του συνέβη.

"Όλοι κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα", δήλωσε ένας από τους εργαζόμενους του βρετανικού παλατιού στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Ακόμα και αυτοί που εργάζονταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στα βασιλικά ανάκτορα έκριναν ως "ασυνήθιστη" την κίνηση να ξεσηκωθούν όλοι μία ώρα πριν το ρολόι χτυπήσει 12.

Από τον Αύγουστο του 2016, όταν έσβησε 95 κεράκια, ο Πρίγκιπας Φίλιππος εξέφρασε την επιθυμία να αποσυρθεί από τα καθήκοντά του, εκτιμώντας ότι εκπλήρωσε το ρόλο του. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1921 . Το 1953, όταν η Ελισάβετ σε ηλικία 26 ετών έγινε η νεότερη βασίλισσα στον κόσμο, εκείνος καμάρωνε όλη υπερηφάνεια. Ο πρίγκιπας Φίλιππος απέκτησε τέσσερα παιδιά με την βασίλισσα Ελισάβετ: τον πρίγκιπα Κάρολο, την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Ανδρέα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο. Στις 10 Ιουλίου, ο δούκας του Εδιμβούργου πρόκειται να γιορτάσει τα 96α γενέθλιά του .

"Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ο δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε από φέτος το φθινόπωρο να μην τηρεί πλέον δημόσιες υποχρεώσεις» προστίθεται στη σημερινή ανακοίνωση, η οποία τονίζει ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει «την πλήρη στήριξη» της βασίλισσας.




Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ έχει ως εξής:

Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ο Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε από φέτος το φθινόπωρο να μην τηρεί πλέον δημόσιες υποχρεώσεις. Στην απόφασή του αυτή, ο δούκας έχει την πλήρη στήριξη της Βασίλισσας.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος προηγουμένως θα παραστεί σε προγραμματισμένες υποχρεώσεις, μεταξύ της τρέχουσας περιόδου και Αυγούστου, ατομικά και συνοδεύοντας τη Βασίλισσα.

Συνεπώς ο Δούκας δεν θα δέχεται νέες προσκλήσεις για επισκέψεις και υποχρεώσεις, αν και μπορεί να επιλέγει να παρίσταται σε ορισμένες δημόσιες εκδηλώσεις από καιρού εις καιρόν.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι Προστάτης, Πρόεδρος ή μέλος σε περισσότερες από 780 οργανώσεις, στις οποίες θα συνεχίσει να μετέχει, παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει πλέον ενεργό ρόλο με την παρουσία του σε υποχρεώσεις.

Η Μεγαλειότητά της η Βασίλισσα Ελισάβετ θα συνεχίσει να εκτελεί το πλήρες πρόγραμμα των επίσημων υποχρεώσεων με την υποστήριξη των μελών της Βασιλικής Οικογένειας.









protothema

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *