επικαιρότητα

«Τα λεφτά δεν έχουν φτάσει στα σχολεία»Καταγγελία για τη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών


Τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρόδου Γιάννη Κούρτη καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και Προσχολικής Αγωγής , τον οποίο κατηγορεί ότι, άφησε χωρίς λεφτά τις σχολικές μονάδες αθετώντας τις υποσχέσεις που έδωσε.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα ακόλουθα:Συναδέλφισσες, συνάδελφοιΌλοι γνωρίζουμε τις μεγάλες περικοπές των λειτουργικών δαπανών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, υποβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Σε αυτή την υποβάθμιση προστέθηκαν περισσότερα προβλήματα με την αλλαγή στη σύνθεση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου.

Γι’ αυτό το ΔΣ του Συλλόγου μας, καταγγέλλει τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου γιατί:

1) Ενώ έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα μετά το Πάσχα εδώ και 3 εβδομάδες, αρκετά σχολεία του συλλόγου μας είναι χωρίς χρήματα με ευθύνη του. Παρά το ότι η σχολική επιτροπή αποφάσισε την έκτακτη κατανομή από τις 27/4/17 μέχρι και την Παρασκευή 12/5/17 δεν είχαν φτάσει τα χρήματα στα σχολεία

2) Αρνήθηκε, παρά την πρότασή μας, στην τελευταία συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής να κάνει κανονική κατανομή στις σχολικές μονάδες και προέβη σε έκτακτη ύψους 50.000 σε ορισμένες μόνο σχολικές μονάδες. Επισημαίνουμε ότι η σχολική επιτροπή έχει στο ταμείο της 260.000 ευρώ περίπου και επίκειται και η είσπραξη της β δόσης του 2017 από το Υπουργείο Εσωτερικών. Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να γίνει η κανονική κατανομή στα σχολεία προκειμένου αυτά να αντιμετωπίσουν τις λειτουργικές ανάγκες της περιόδου.

3) Αθέτησε επίσης, τη δέσμευσή του, την ημέρα της συγκρότησης, προς τα μέλη της σχολικής επιτροπής, για σύγκλιση της σχολικής επιτροπής σε μία εβδομάδα, προκειμένου να γίνει συζήτηση και να κατανεμηθεί το υπόλοιπο ποσό.

Για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι δε θα δεχτούμε αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της σχολικής επιτροπής όπως έχουμε επισημάνει και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας.

Καλούμε τον Πρόεδρο της σχολικής Επιτροπής να προχωρήσει άμεσα στην κανονική κατανομή των χρημάτων στις σχολικές μονάδες για να μπορέσουν τα σχολεία να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Καλούμε το Δήμαρχο Ρόδου να δεχτεί το ΔΣ του συλλόγου μας προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω προβλήματα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Γκουτζιαμάνης   Παναγιώτης Διάκου

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα