ροή ειδήσεων

Κουρουμπλής: Θα δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για όσους θέλουν να επενδύσουν στο ιατρικό τουρισμόΗ ανάληψη πρωτοβουλιών και η δημιουργία του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου για την ανάδειξη της νησιωτικής Ελλάδας στην κορυφή του παγκόσμιου χάρτη του ιατρικού τουρισμού, συζητήθηκε στο πλαίσιο της διημερίδας για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα, που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος στο Σικάγο των ΗΠΑ, στις 28 και 29 Απριλίου.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος παρέστη στη διημερίδα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Τουρισμού, για τη δημιουργία του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου, ενός πολύτιμου εργαλείου γι’ όσους θέλουν να επενδύσουν στην πολλά αυτή υποσχόμενη μορφή τουρισμού. «Θα δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για όσους επιθυμούν να επενδύσουν σε διάφορους τομείς του ιατρικού τουρισμού. Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τους επενδυτές, αλλά παράλληλα και να διασφαλίσουμε το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών που θα καταστήσουν τα νησιά μας στην πρώτη γραμμή του ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής, με αφορμή ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, επισήμανε ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή γιατρών, ιδιωτικών κέντρων και όσων άλλων επιθυμούν να επενδύσουν στον ιατρικό τουρισμό, θα πρέπει να γίνει μέσα σε πλαίσιο κανόνων, υποχρεώσεων και υψηλής πιστοποίηση υπηρεσιών. «Δεν αμφισβητεί κανείς ότι διαθέτουμε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο επιστημόνων και ιατρικών υπηρεσιών στη χώρα. Όμως το νομικό πλαίσιο είναι απαραίτητο για να προστατευθούν οι σοβαροί επαγγελματίες και να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια σε σωστή βάση, παρέχοντας στους χρήστες εξαιρετικά υψηλού επίπεδου ιατρικές υπηρεσίες, σε ανταγωνιστικές τιμές», υπογράμμισε.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Ομογένειας τόνισαν ότι θα πρέπει να μελετηθούν και να λυθούν ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία την οποία θα ακολουθεί όποιος Ελληνοαμερικάνος επιθυμεί να συνδυάσει τις διακοπές του στην Ελλάδα με την παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Έθεσαν ερωτήματα και ζητήματα που αφορούν τον τρόπο πληρωμής των υπηρεσιών, τα οποία θα πρέπει να ρυθμίζονται με το νέο πλαίσιο.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/5/17, 11:41 μ.μ.

    Αυτό θα το κάνει ο Σαντορινιός μην το κάνει και αυτό ο Κουρουμπλής έχουμε και το δικό μας Παιδί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε