επικαιρότητα

Πράξη αγάπης – Ροδίτισσα μητέρα προσφέρθηκε να θηλάσει το εγκαταλελειμμένο αγοράκιΗ μητέρα προσφέρθηκε να χορηγήσει μητρικό γάλα στον μικρό «Άγγελο» μοιράζοντάς το έτσι με το δικό της παιδί
Ο γυναικολόγος που το φρόντισε πρώτος έβαλε τα κλάματα
Συνεχίζονται οι έρευνες

Ροδίτισσα μητέρα ζήτησε να θηλάσει το αγοράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε χαρτοκιβώτιο στην περιοχή των Πευκών της Ρόδου, προκαλώντας συγκίνηση για την τεράστια αγάπη που δέχεται το βρέφος.

Η γυναίκα έγινε μητέρα πριν από μερικές εβδομάδες και διαμένει σε χωριό της ανατολικής πλευράς της Ρόδου. Ζήτησε επισήμως να αγκαλιάσει στοργικά το εγκαταλελειμμένο αγοράκι που βρέθηκε μέσα στο χαρτοκιβώτιο στην περιοχή των Πεύκων, μοιράζοντας έτσι το μητρικό της γάλα με το δικό της παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της rodiaki, η μητέρα αυτή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, επικοινώνησε με την παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Ρόδου και γνωρίζοντας το προσωπικό και τους γιατρούς (καθώς και η ίδια είχε φέρει στον κόσμο το παιδί της εκεί, πριν από λίγο καιρό) προσφέρθηκε να χορηγήσει μητρικό γάλα στον μικρό «Άγγελο» μοιράζοντάς το έτσι με το δικό της παιδί.Τα τηλέφωνα από δεκάδες ροδίτες και ροδίτισσες προς το νοσοκομείο της Ρόδου χτυπάν όλη τη μέρα. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να συνεισφέρουν όπως μπορούν, στην διαβίωση και στην αναπλήρωση της μητρικής στοργής για το νεογέννητο αγγελούδι

Ο γυναικολόγος που το είδε πρώτος έκλαψε

Σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Ειδήσεις» ο ροδίτης γυναικολόγος Παύλος Τσίγκος, που κλήθηκε και έφθασε πρώτος στο σημείο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στο μωράκι, τόνισε ότι όταν το αντίκρισε έκλαψε από συγκίνηση.

«Έκλαιγα όταν είδα το μωρό μέσα στην κούτα, τυλιγμένο με ένα σεντόνι και τις παλάμες του μελανιασμένες από το κρύο», είπε στην εφημερίδα Ειδήσεις, ο Ροδίτης γιατρός.

Ο ίδιος σημείωσε ότι, ήταν σε καφετέρια της περιοχής όταν κλήθηκε από αστυνομικούς της ασφάλειας Ρόδου να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

«Μπορεί στα 14 χρόνια της εμπειρίας μου να έχω ξεγεννήσει περίπου 1.000 γυναίκες, όμως όταν αντίκρισα αυτή την εικόνα πρώτη φορά συγκλονίστηκα τόσο πολύ.

Το νεογέννητο αγοράκι έκλαιγε, αλλά ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Ανέπνεε κανονικά, μάλιστα είχε και τον αντίχειρά του στο στόμα! Πιθανολογώ ότι ο τοκετός είχε γίνει το προηγούμενο βράδυ από τις 9 έως τις 3 τα ξημερώματα.

Έκοψα αμέσως τον ομφάλιο λώρο καθώς είχε αρχίσει να αφυδατώνεται και του έβαλα δακτύλιο ενώ ο πλακούντας δεν υπήρχε».Ο κος Τσίγκος δεν έκρυψε την οργή του γι αυτή τη μάνα που το γέννησε και το εγκατέλειψε, λέγοντας ότι θα μπορούσε να το δώσει σε κάποια υπηρεσία και όχι να το εγκαταλείψει έτσι.

«Σας μιλώ ως γιατρός μαιευτήρας – γυναικολόγος και ως πατέρας τριών παιδιών. Ξέρω πολύ καλά σε πόσο κόπο, αγωνία και έξοδα υποβάλλονται δεκάδες οικογένειες για να τεκνοποιήσουν».

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Από την πλευρά τους οι διωκτικές αρχές, συνεχίζουν τις έρευνες μέχρι να εντοπιστεί η ίδια η μητέρα.

Ελέγχονται εξονυχιστικά μαρτυρίες, στοιχεία και υλικό που έχει συγκεντρωθεί από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή και δεν αποκλείεται σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιοι αστυνομικοί, να υπάρξει άμεσος εντοπισμός της ίδιας της μητέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε αυτή την περίπτωση και σε συνεργασία με την κοινωνική λειτουργό του Νοσοκομείου της Ρόδου κα Μαίρη Χατζηαντωνίου, θα γίνει μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε η μητέρα να δεχθεί το μωράκι αυτό και να το μεγαλώσει όπως μόνο μια πραγματική μητέρα γνωρίζει.
altsantiri.gr
ΠΗΓΗ: Rodiaki.gr

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα