ροή ειδήσεων

Δεν περνά ημέρα δίχως τουρκική πρόκληση σε Καστελόριζο και Κύπρο



Χωρίς τέλος είναι οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς δεν περνά μέρα που να μην εκδηλωθεί παρανομία ή απειλή εκ μέρους της Άγκυρας είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο, γράφει ο Λάμπρος Καλαρρύτης στην Ελευθερία του Τύπου.


Την Τρίτη η Τουρκία εγκλώβισε το Καστελόριζο, πραγματοποιώντσε άσκηση έρευνας και διάσωσης (S&R – Search & Rescue) του Τουρκικού Ναυτικού και της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Είχε προηγηθεί έκδοση NAVTEX, παράνομης, αφού η περιοχή αυτή -καθ’ όλα κρίσιμη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ της χώρας μας, αφού εξασφαλίζει την επαφή και συνέχειά της με την κυπριακή ΑΟΖ εμπίπτει στην ελληνική ευθύνη έρευνας και διάσωσης, η οποία συμπίπτει με το ελληνικό FIR.

Το θέμα της τουρκικής συμπεριφοράς θα τεθεί επί τάπητος σήμερα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, στις 12.00, με κύριο θέμα τα ενεργειακά, όπου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα ενημερώσει τα κόμματα για τις εξελίξεις.

Λόγω της συγκεκριμένης ατζέντας. Θα συμμετάσχει ως εισηγητής ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι «η διεθνής ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας εξελίσσεται σε άσκηση υψηλής τεχνικής, σε άμεση σχέση και συνάρτηση με την εξωτερική της πολιτική».

Οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι το όλο πλαίσιο αναπόφευκτο σχετίζεται και με την αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών, σχολίαζαν ότι η αύξηση της κινητικότητα στα ενεργειακά και η προσπάθεια εθνικής συνεννόησης «έρχεται σε μια στιγμή που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη πρωτοβουλίες οι οποίες αναδεικνύουν αφενός τη στρατηγική θέση της χώρας και αφετέρου την ταύτιση των ελληνικών προτεραιοτήτων εξωτερικής πολιτικής για ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή με τις αντίστοιχες προτεραιότητες όλων των σοβαρών παικτών που δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή», γράφει ο Λάμπρος Καλαρρύτης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *