ροή ειδήσεων

Στη Σούδα για έλεγχο το πλοίο με τα εκρηκτικά



Στο λιμάνι της Σούδας πρόκειται να καταπλεύσει σε λίγη ώρα το φορτηγό πλοίο «Mekong Spirit», σημαίας Μάλτας, το οποίο εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης στην Κω φορτωμένο με εκρηκτικές ύλες, παραβιάζοντας το εμπάργκο όπλων στο Νότιο Σουδάν, καθώς είχε αποπλεύσει από την Τουρκία και είχε προορισμό το Σουδάν.

Το φορτηγό πλοίο οδηγείται από τις αρχές στη Σούδα, καθώς εκεί υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές προκειμένου να ξεφορτωθεί και να ελεγχθεί το φορτίο του.

Το «MEKONG SPIRIT», κατασκευής 1996, με 17 άτομα πλήρωμα, χωρητικότητας 12.380 τόνων, σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος μετέφερε εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες, κατά παράβαση σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ και της Ε.Ε. αναφορικά με περιοριστικά μέτρα λόγω της κατάστασης στο Σουδάν.

Εντοπίστηκε από πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος και οδηγήθηκε στον όρμο Κεφάλου της Κω, όπου εκεί έγινε ο πρώτος έλεγχος και διαπιστώθηκε ο προορισμός του και το φορτίο του.

Ο εντοπισμός του έγινε έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και συντονισμένη επιχείρηση των αρμόδιων διευθύνσεων του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης και των Λιμενικών Αρχών Κω και Ρόδου.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, από την οποία εκδόθηκε σχετική διάταξη για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης του συγκεκριμένου φορτίου από αρμόδιες τελωνειακές αρχές.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο ανήκει σε μια εταιρεία με έδρα στην Εσθονία και εκπροσώπηση στην Ελβετία.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *