ροή ειδήσεων

Γιούχαραν τη νέα ταινία του Λάνθιμου στις Κάννες [εικόνες]



Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στις Κάννες μπορεί να εμφανίζεται ως φαβορί, αλλά στην αίθουσα προβολής δεν απέσπασε μόνο χειροκροτήματα. Το κοινό σφύριζε και γιούχαρε.

Το The Killing of a Sacred Deer ή ελληνιστί «Η δολοφονία του ιερού ελαφιού» του Γιώργου Λάνθιμου είχε αναγγγελθεί ως φαινόμενο από τους κριτικούς, αλλά όπως γράφει ο Indepdend στην αίθουσα προκάλεσε... γιούχα.

«Ο Ελληνας σκηνοθέτης, ο οποίος εντυπωσίασε πριν από δύο χρόνια με τον δυστοπικό και παράλογο μύθο του «Ο αστακός», επέστρεψε στο Φεστιβάλ των Καννών για να παρουσιάσει την καινούρια ταινία του «Η δολοφονία του ιερού ελαφιού». Πρόκειται για ένα οικογενειακό δράμα, εμπνευσμένο από τον μύθο της Ιφιγένειας, με την Νικόλ Κίντμαν και τον ηθοποιό φετίχ του Λάνθιμου Κόλιν Φάρελ», γράφει η Le Figaro.

Η προβολή της ταινίας προκάλεσε χειροκροτήματα αλλά και σφυρίγματα αποδοκιμασίας. Κυρίως άφησε αμήχανους τους περισσότερους θεατές απέναντι σε μια ταινία «τρελή, η οποία φτάνει σε επίπεδα Κιούμπρικ ψυχρότητας και ακρίβειας», όπως γράφει το σάιτ The Wrap, ένα από τα πρώτα που ανέβασε κριτική για την ταινία.«Η ταινία ξεκινάει με ένα γκρο πλαν σε μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και τελειώνει με μια σκηνή φρίκης, η οποία απαιτεί σιλοτέηπ, μια καραμπίνα και τρεις μαξιλαροθήκες. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο, υπάρχει πολύ κοινοτοπία και στημένοι διάλογοι σε μια προκλητική και αυστηρή δεξιοτεχνία»,αναφέρει το The Wrap.

Ο Ντέιβιντ Ερλίχ του IndieWire γράφει: «Ο Γιώργος Λάνθιμος ήρθε στην αμερική και έκανε το ριμέικ του Sophie's Choice σαν ταινία τρόμου. Το γιουχάισμα έρχεται».

Η Le Figaro δημοσιεύει, μάλιστα, μια σειρά tweets στα οποία χρήστες μοιράζονται τα συναισθήματά τους για την ταινία:



[Δεν είμαι πολύ υπερήφανη για τον εαυτό μου αλλά μόλις εγκατέλειψα την αίθουσα προβολής της ταινίας του Λάνθιμου. Ηταν τη στιγμή που έκανα εμετό]



[Μια σεξπηρική τραγωδία με ένα πολύ επιθετικό, ευρωπαϊκό στιλ, άσεμνο, αποπροσανατολιστικό]



[Τρύπα αέρος στις Κάννες με την ταινία του Λάνθιμου, δήθεν διανοούμενης αλλά μάλλον φτηνιάρικου Εξορκιστή]
[Ο Λάνθιμος δεν αλλάζει το στιλ του. Αλλά τουλάχιστον τολμάει και δοκιμάζει. Αγχωτικό και περίεργο]
[Ο Λάνθιμος το παίζει Κιούμπρικ σε μια ελληνική τραγωδία που γ@μησε. Τυπικά συγκλονιστική, αλλά και λίγο αποτυχημένη]



Τweets ανήρτησε και ο Independent:
«Η δολοφονία ενός ιερού ελαφιού είναι ένα απαράδεκτο κατηγορητήριο της διάλυσης της ανώτερης τάξης, μεταμφιεσμένο ως το πιο ψυχρό φιλμ φρίκης που μπορεί να δει κανείς», τουιτάρει ο Στίβεν Ζέτχικ.
«Η δολοφονία ενός ιερού ελαφιού. Το απόλυτο φαινόμενο, κιουμπρικανικού φιλμ τρόμου. Πρέπει να κερδίσει τον χρυσό φοίνικα αν με ρωτάτε» γράφει ο Μίκο Πικολουόμα.
«Μετά τον Αστακό η ταινία «Η θανάτωση του ιερού ελαφιού» είναι μια ταινία γεμάτη δύναμη,ένταση, αδίστακτος, λαμπερός Λάνθιμος», γράφει ο Ντόναλντ Κλαρκ.
«Σούπερ ανατριχιαστικό, σούπερ προκλητικό ψυχολογικό θρίλερ για μια οικογένεια. 'Η θα το αγαπήσετε, ή θα το μισήσετε», τουίταρε ο Αλεξ Μπίλινγκτον.



Σημειώνεται ότι σήμερα στο Grand Théâtre Lumière των Καννών έγινε η πρώτη προβολή της νέας ταινίας του Έλληνα δημιουργού Γιώργου Λάνθιμου «The Killing of a Sacred Deer» που συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα, διεκδικώντας το Χρυσό Φοίνικα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Νικόλ Κίντμαν και Κόλιν Φάρελ.






Φωτογραφίες: Associated Press



 iefimerida.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *