ροή ειδήσεων

Λέρος: Τρίτη νύχτα επιθέσεων σε μετανάστες από συμμορία με μηχανάκια



(Στη φωτ.: Το χοτσποτ της Λέρου)

Όπως αναφέρει το lerosnews.gr:

Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού μεταναστών σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (5.5.2017) στη Λέρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις μετανάστες / πρόσφυγες που ψάρευαν σε λιμάνι έξω από το Λακκί, δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλες μοτοσυκλέτες.

Οι άγνωστοι, για αδιευκρίνιστους λόγους, χτύπησαν τους μετανάστες με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα την διακομιδή των τραυματιών στο Νοσοκομείο του νησιού.

Σημειώνεται ότι η σημαντική αυτή υπόθεση ερευνάται από το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου, ενώ επίκειται η ταυτοποίηση των δραστών, οι οποίοι πρόκειται να διωχθούν από την οικεία Εισαγγελική Αρχή με πολύ σοβαρές κατηγορίες.

Για το θέμα, το ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:



"Για τρίτη συνεχή ημέρα γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς επιθέσεων από μια φασιστική συμμορία που κυκλοφορεί στη Λέρο με μηχανάκια αλλά καλυμμένες τις πινακίδες! Φοβούνται μην γίνουν αντιληπτοί από την κοινωνία της Λέρου και προτιμούν να χτυπούνε με ρόπαλα και να μαχαιρώνουν με καλυμμένο το πρόσωπο.

Συνολικά 20 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κακώσεις στο σώμα. Μεταξύ των οποίων είναι μια έγκυος γυναίκα και υπάρχουν φόβοι για την πορεία της κύησης.

Ως Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου προχωράμε σε μήνυση κατ’ αγνώστου και καλούμε όλο τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας να απομονώσει τέτοιες πρακτικές.

ΖΗΤΑΜΕ από τις τοπικές εκπροσωπήσεις των πολιτικών κομμάτων και τα πολιτικά πρόσωπα να πάρουν θέση και να δράσουν στην κατεύθυνση προστασίας και των προσφύγων και της κοινωνίας της Λέρου, συνολικά.

ΖΗΤΑΜΕ από τις εκπαιδευτικές συλλογικότητες, τα επαγγελματικά σωματεία και τους πολιτιστικούς φορείς να μπουν μπροστά στην υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και της δημοκρατίας.

Να σταματήσουν οι φασιστικές επιθέσεις!

Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!"

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *