ροή ειδήσεων

Ο Κολοσσός της Ρόδου στο λογότυπο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο



Ένα απλό, αλλά συνάμα περιεκτικό σε συμβολισμό και μηνύματα, λογότυπο, που αντανακλά "το πνεύμα της Ρόδου", είναι έτοιμο να λάβει τη θέση του στη Διάσκεψη για την ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο που θα λάβει χώρα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 22-23 Μαΐου στο κοσμοπολίτικο νησί. Ένα νησί που, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, αποτέλεσε ανά τους αιώνες σταυροδρόμι πολιτισμών στη Μεσόγειο, ενώνοντας βορρά και νότο, ανατολή και δύση.

Ο Κολοσσός της Ρόδου, με την παγκόσμια αναγνωρίσιμη μορφή του, αλλά σε ανθρώπινη κλίμακα, καταλαμβάνει την κεντρική θέση και πλαισιώνεται δεξιά κι αριστερά από τον τίτλο της διάσκεψης στ' αγγλικά και στα αραβικά, στοιχισμένα κατά τη φορά γραφής της κάθε γλώσσας. Ο Κολοσσός, δηλαδή, γίνεται ο συνδετικός κρίκος, μια γέφυρα του ευρωπαϊκού και του αραβικού χώρου, αναδεικνύοντας πρωτίστως το "πνεύμα της Ρόδου", αλλά ταυτόχρονα και την ιστορική πορεία του νησιού ως κατεξοχήν σημείου συνάντησης των περιοχών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Το μέγεθός του, σε ανθρώπινη κλίμακα, δίνει τη διάσταση των δυνατοτήτων που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι για κολοσσιαία επιτεύγματα.

Στην οπτική ταυτότητα της Διάσκεψης αναπαράγεται, επίσης, στην αριστερή κάτω πλευρά και η σχεδιαστική απεικόνιση τμήματος αρχαίου πλοίου ως διαχρονικό σύμβολο συνεργασίας και εμπορίου, ανάπτυξης και ασφάλειας, σύμβολο που δένει απόλυτα με τον Κολοσσό, το λιμάνι της Ρόδου και τη θάλασσα ως προνομιακό πεδίο επαφών μεταξύ κρατών και πολιτισμών.

Το λογότυπο αυτό, με ό,τι συμβολίζει, δεν θα μείνει όμως μόνο στον χρονικό ορίζοντα της Διάσκεψης της Ρόδου, αλλά θα ταξιδέψει παντού τα διαχρονικά μηνύματά του, ως γραμματόσημο από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *