επικαιρότητα

Αντιδράσεις για τις παραλίεςΤην έντονη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, προκάλεσε η απόφαση της ΕΤΑΔ να προχωρήσει στην εκμίσθωση των παραλιών που ανήκουν στην κυριότητα της και όχι στην παραχώρησή τους στο Δήμο.

Σημειώνεται ότι η ΕΤΑΔ έχει στην κατοχή της τις παραλίες «Ελλη», Μπελβεντέρε, Ιαλυσού, Αφάντου, Τραουνού και Τσαμπίκα.

Όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σάββας Διακοσταματίου, οι παραλίες έχουν παραχωρηθεί στο υπερταμείο και η παραχώρησή τους θα θεωρείτο ως απιστία.

«Ξεπουλάνε τις παραλίες της Ρόδου και δεν ντρέπονται. Τις έχουν ξεπουλήσει στο υπερταμείο. Ενα χρόνο το ήξεραν και μας δούλευαν. Έμεινε μόνο ο αέρας που αναπνέουμε», ανέφερε οργισμένος ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Σημείωσε ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση στις συγκεκριμένες παραλίες γιατί οι σχετικές δαπάνες δεν θα εγκρίνονται από τον επίτροπο.

Ο Στράτος Καρίκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, εξέφρασε την απογοήτευση του δηλώνοντας ότι «γυρίζουμε δεκαετίες πίσω», ενώ ο Γιώργος Υψηλάντης, επικεφαλής της ελλάσσονος, αναρωτήθηκε τι θα κάνει ο δήμος αν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους λουόμενες δεν είναι οι ενδεδειγμένες.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάκης Πότσος τόνισε ότι οι παραλίες ανήκουν στο λαό και εκεί πρέπει να μείνουν.

Ως πρώτη αντίδραση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα
διαμαρτυρίας που θα διαβιβαστεί προς όλους τους αρμοδίους.

Οι παραλίες που ανήκουν στην Κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου θα
παραχωρηθούν στο δήμο, θα δημοπρατηθούν ηλεκτρονικά και θα υπάρχει
μοίρασμα στα έσοδα ανάμεσα στους δύο φορείς.

ert

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε