ροή ειδήσεων

Εικόνες εγκατάλειψης στην Παλιά Πόλη της Ρόδου



Την έντονη δυσφορία τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε η τουριστική περίοδος και η επισκεψιμότητα αυξάνεται καθημερινά, εκφράζουν περίοικοι και καταστηματάρχες της οδού Σολωμού Αλχαδέφ, που μάταια, όπως καταγγέλλουν, περιμένουν να φανεί κάποιος από τους αρμόδιους του Δήμου Ρόδου, για να διαπιστώσει την πλήρη εγκατάλειψη, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Παλιάς Πόλης.


Δεκάδες εκατοντάδες επισκέπτες περνούν καθημερινά από την οδό Σολωμού Αλχαδέφ με κατεύθυνση την Παναγιά του Μπούργκου αλλά και την είσοδο στο Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες, ωστόσο η εγκατάλειψη της περιοχής «ακυρώνει» την ομορφιά του μνημείου, όπως δηλώνουν καταστηματάρχες και κάτοικοι.

«Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Μεσαιωνικής Πόλης, και παρά το γεγονός ότι η σεζόν άνοιξε, δεν έχει φροντίσει κανείς για τον καλλωπισμό του. Ντρεπόμαστε για αυτά που αντικρίζουν οι τουρίστες. Έρχονται να θαυμάσουν την Παλιά Πόλη κι αντ' αυτού βλέπουν τα αγριόχορτα να έχουν πνίξει το μοναδικό πάρκο εντός του μνημείου, μια παιδική χαρά η οποία βρίσκεται στο μαύρο της το χάλι κι ένα ξηλωμένο οδόστρωμα το οποίο αποτελεί παγίδα για την σωματική ακεραιότητα των περαστικών! Είναι να απορεί κανείς, πόσο θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα για να ασχοληθούν με την περιοχή μας οι υπεύθυνοι του Δήμου. Η εικόνα αυτή αποτελεί δυσφήμιση για την περιοχή μας και όχι διαφήμιση!», λέει στην «δ», επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή και απευθύνει έκκληση στους αρμόδιους να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του οδοστρώματος.

Όπως λένε οι περίοικοι, πολλοί τουρίστες, κοιτούν απορημένοι την εγκατάλειψη του Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που απαθανατίζουν με τις φωτογραφικές τους μηχανές ή τα κινητά τους τηλέφωνα τα… κακώς κείμενα όπως τα ξηλωμένα χοχλάκια ή τα πανιά (!) που έχουν τοποθετηθεί για να κρατούν στη θέση της την περίφραξη της –παρατημένης – παιδικής χαράς!

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «δημοκρατική», αποτυπώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την πλήρη εγκατάλειψη και την παντελή αδιαφορία.


newsbeast
Δημοκρατική

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *