επικαιρότητα

Έτοιμη η πρόταση για παρεμβάσεις στο ΡοδίνιΤο όνειρο των Ροδιτών να αποκτήσει την παλιά του αίγλη το «Ροδίνι» ξεκίνησε να υλοποιεί ο δήμος Ρόδου. Σε πρώτη φάση το δημοτικό συμβούλιο στη πρόσφατη συνεδρίαση του ενέκρινε την εισήγηση της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Βασιλικής Ξεπαπαδάκης- Παπαδημητρίου , που αφορά την «- Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης με τίτλο «Προστασία και ανάδειξη πάρκου Ροδίνι» στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο».
Με την πρόταση αυτή που θα κατατεθεί άμεσα στην διαχειριστική αρχή νοτίου Αιγαίου για το ΕΣΠΑ , ο δήμος διεκδικεί την χρηματοδότηση της ,προκειμένου να γίνουν έργα και παρεμβάσεις στο πάρκο του Ροδινιού. Να σημειωθεί ότι, τις μελέτες της εν λόγω πρότασης συνέταξαν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και προβλέπουν όπως δήλωσε στο «Βήμα της Δωδεκανήσου» η κ. Ξεπαδακάκη μικρές και ήπιες παρεμβάσεις στο δρομάκι και στο ποτάμι του Ροδινιού.
Ο Δήμος , διεκδικεί από το ΕΣΠΑ πόρους ύψους 1.000.000 ευρώ για την αξιοποίηση του «Ροδινιού» σε συνεργασία και συγχρηματοδότηση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (και το Φυτώριο) με στόχο την αξιοποίησή του.
Όπως δήλωσε η κ. Ξεπαπαδάκη, η μελέτη μεταξύ άλλων προβλέπει την κατασκευή αντιστηριγμάτων στο δρομάκι που έχουν φθαρεί με το πέρασμα του χρόνου , την προμήθεια και την εγκατάσταση του εξοπλισμού- κολώνες φωτισμού προκειμένου να αναδειχθεί και να φωτιστεί το ποτάμι που βρίσκεται στο πάρκο του «Ροδινιού».
Βέβαια βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση της πρότασης που παρουσίασε ο Δήμος για την ανάδειξη του πάρκου στο «Ροδίνι», είναι η έγκριση της χρηματοδότησης της , από την διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ. Αν όλα κυλήσουν ομαλά και διατεθούν οι απαραίτητοι πόροι ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου ο οποίος θα πιάσει δουλειά στο πάρκο του «Ροδινιού» το φετινό φθινόπωρο.
Πάντως στο «Ροδίνι» για να αποκτήσει την παλιά αίγλη και δόξα τους πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά, μεγαλύτερες και συνολικότερες παρεμβάσεις από αυτές που προβλέπει η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Ρόδου και οι οποίες κοστολογούνται στα 3.000.000 ευρώ.Όμως και οι μικρές ήπιες παρεμβάσεις όταν υλοποιηθούν θα είναι ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια ανάδειξης του πάρκου στο «Ροδίνι» ,το οποίο σήμερα αποτελεί όνειδος για την πόλη μας ,καθώς η κατάντια και η εικόνα εγκατάλειψης του , μόνο θλίψη και οργή προκαλεί στους Ροδίτες που το έζησαν τις παλιές καλές εποχές του.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/5/17, 11:24 μ.μ.

    ΑΠΌ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΈΧΟΥΜΕ ΧΌΡΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΆ ΘΑ ΓΊΝΟΥΝ ΑΜΕΛΈΤΗΤΑ ΑΣ ΒΆΛΟΥΝ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΊΣΟΥΝ ΑΠΌ ΤΑ ΚΩΛΌΧΑΡΤΑ ΤΙΣ ΚΑΠΟΤΕΣ ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΚΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/5/17, 12:50 π.μ.

    as vali o dhmarxos tous koprites na kladepsoun ta dentra katharisoun tous xwrous k meta pite mas gia to espa k ti tha kanete ta lefta ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα