επικαιρότητα

Χωρίς το Φράγμα δεν καλύπτονται οι ανάγκες ύδρευσης στη ΡόδοΙδιαίτερα ανήσυχη εμφανίζεται η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης το καλοκαίρι.


Η Επιχείρηση προετοιμάζεται για τις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου, σχεδιάζοντας παρεμβάσεις, όπως την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων, χωρίς να έχει δεδομένη την επαναλειτουργία του φράγματος Γαδουρά.

«Η κατάσταση είναι ανησυχητική. Η στάθμη σε κάποιες δεξαμενές έχει πέσει κάτω από τη μέση» δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Αλέξανδρος Μανωλάκης.

Ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, ανέφερε ότι η περιοχή μας αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα λειψυδρίας, ζητώντας από τη ΔΕΥΑΡ να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να εξασφαλιστεί η επάρκεια νερού στους καταναλωτές. «Η επίσπευση της λειτουργίας του φράγματος Γαδουρά για την ομαλή υδροδότηση του νησιού τους επόμενους μήνες, είπε, κρίνεται επιτακτική ενώ για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης της Νότιας Ρόδου θα ζητηθεί από κοινού με την Περιφέρεια, να κατασκευαστεί ο αγωγός της Β’ φάσης του Γαδουρά κατά προτεραιότητα μέχρι την περιοχή της Καλάθου».

ert

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα