ροή ειδήσεων

ΠΟΕ- ΟΤΑ: Όχι στην υποχρεωτική ένταξη των παιδιών από τεσσάρων ετών στα νηπιαγωγείαΠανελλαδική στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση από τις 7 έως τις 12 το μεσημέρι αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ «ενάντια στη μονομερή και προκλητική απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου να επιβάλλει υποχρεωτική ένταξη των παιδιών από τεσσάρων ετών στα νηπιαγωγεία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

​Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως τονίζουν σε σχετικό δελτίο Τύπου «είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των παιδιών, των οικογενειών τους, αλλά και των χιλιάδων εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Την ίδια ώρα κάνουν λόγο για μονομερή απόφαση του υπουργού Παιδείας αλλά και γενικότερα της κυβέρνησης, καθώς ο πρωθυπουργός στήριξε την εξαγγελία του Κώστα Γαβρόγλου.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμη πως «σε κανένα εκπαιδευτικό σύστημα χωρών του ανεπτυγμένου κόσμου δεν είναι η υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για παιδιά τεσσάρων (4) ετών».

​Με την απόφαση αυτή δε η κυβέρνηση εμφανίζεται να καταστρατηγεί τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα των παιδαγωγών και των αποφοίτων των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Τ.Ε.Ι., αλλά ταυτόχρονα και να «σπρώχνει» τους γονείς στην ιδιωτική εκπαίδευση, διαλύοντας δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε μία περίοδο που η κοινωνία είναι εξαθλιωμένη από τα συνεχή μνημόνια.

​Τέλος αναφέρουν ότι «οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και μετά την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 τις κινητοποιήσεις τους, αν η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εμμείνει στην απόφαση της προκειμένου να, διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των Παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, προασπιστεί το δικαίωμα των γονέων παιδιών προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας να επιλέγουν τη δομή Προσχολικής Αγωγής που επιθυμούν να φοιτήσει το παιδί τους (Παιδικοί Σταθμοί-Νηπιαγωγεία) και προστατευθεί το δικαίωμα των παιδιών να είναι παιδιά προσχολικής ηλικίας και όχι «μαθητές» από τα τέσσερα χρόνια τους».

protothema.gr

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε