ροή ειδήσεων

Γιορτή της Μητέρας! - Ρόδος: Η γυναίκα που έδωσε μητρικό γάλα σε εγκαταλελειμμένο μωράκιΗ Φωτεινή, είναι μητέρα ενός κοριτσιού, μόλις 8 μηνών και δηλώνει ότι θα ήθελε με χαρά να υιοθετήσει το παιδάκι αυτόΤιμή σε όλες τις μητέρες του κόσμου αποτελεί η πρόθεση μιας γυναίκας - μητέρας, να αναλάβει την χορήγηση μητρικού γάλακτος προς ένα αγοράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε χαρτοκιβώτιο στην περιοχή των Πεύκων, πριν από μερικές μέρες.

Η Φωτεινή, είναι μητέρα ενός κοριτσιού, μόλις 8 μηνών και δηλώνει ότι θα ήθελε με χαρά να υιοθετήσει το παιδάκι αυτό.

Σύμφωνα με το «Ροδιακή» η μητέρα σημείωσε ωστόσο, ότι κανείς δεν μπορεί να αναπληρώσει την αγάπη της αληθινής μητέρας, την οποία κάλεσε, να μην φοβηθεί, να μην ντραπεί και να σπεύσει να ζητήσει πίσω τον μικρό Άγγελο, να τον πάρει στην αγκαλιά της γιατί όπως τόνισε, ολόκληρη η Ρόδος θα σταθεί στο πλευρό της και θα την στηρίξει.


Διαβάστε απόσπασμα της συνέντευξης

Είσαστε η μητέρα, η γυναίκα, που ζητήσατε να χορηγήσετε εσείς μητρικό γάλα στον μικρό Άγγελο. Το παιδάκι που εγκαταλείφθηκε σε χαρτόκουτο, κοντά στους Πεύκους. Τι σας έκανε αλήθεια να το θελήσετε αυτό;

«Διαβάζοντας στο διαδίκτυο το πόσες προσφορές έγιναν συνολικά, είδα ότι είχαν γίνει πολλές προσφορές για υλικά αγαθά. Κανείς δεν είχε σκεφτεί ότι το βασικότερο γι αυτό το παιδάκι, ήταν επίσης η αγάπη και η φροντίδα. Για μένα το στήθος είναι ο ομφάλιος λώρος έξω από τη μήτρα. Θεώρησα ότι ήταν ίσως το πιο πολυτιμότερο πράγμα που μπορούσα να δώσω, σε ένα μωρό. Ειδικά σε ένα μωρό που εγκαταλείφθηκε και το οποίο δεν είχε τη φροντίδα που θα έπρεπε να έχει.

Πώς νιώσατε ως μητέρα κι εσείς ενός μικρού παιδιού από την ενέργεια αυτή της εγκατάλειψης;

Ένοιωσα θλίψη. Θλίψη.

Είναι αλήθεια το γεγονός ότι αν και διαμένετε εδώ, στον Αρχάγγελο, σε μια απόσταση 35 χιλιομέτρων από την πόλη της Ρόδου και από το Νοσοκομείο, είχατε πει ότι είσαστε διαθέσιμη να πηγαίνετε ακόμα και τρεις φορές τη μέρα στο Νοσοκομείο για να το θηλάζετε;

Ναι. Βασικά τους είπα ότι μπορώ να έρθω και να τους δώσω, είτε μητρικό γάλα αντλώντας το εκεί, είτε να το θηλάσω η ίδια για όσες φορές χρειάζεται. Ακόμα και τέσσερις φορές τη μέρα. Επειδή όμως στη Ρόδο δεν υπάρχει μονάδα πιστοποίησης μητρικού γάλακτος, μου απάντησαν αρνητικά και ότι δεν μπορούμε να δώσουμε στο παιδί κάτι που δεν είναι πιστοποιημένο και ότι υπάρχει το έτοιμο, η σκόνη.
protothema
Διαβάστε περισσότερα στο www.rodiaki.gr

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε