επικαιρότητα

Κοτζιάς για Διάσκεψη Ρόδου: Είμαστε εδώ χωρίς την ΤουρκίαΜε τη λακωνική δήλωση, «είμαστε σε μια Διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία, ευχαριστώ πολύ», απάντησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς στην ερώτηση που του ετέθη, φτάνοντας πριν λίγο στη Ρόδο για διάσκεψη για την ασφάλεια στην περιοχή, αν κάτι είχε να πει για τα λεχθέντα του Τούρκου ομολόγου του κ. Τσαβούσογλου σε συνέντευξη στον «Φιλελεύθερο», για το Κυπριακό και ειδικώς για τη θέση του ότι λύση χωρίς την παραμονή τουρκικού στρατού και εγγυήσεις δεν γίνεται.

Η φετινή σύνοδος στην οποία συμμετέχουν Υπουργοί Εξωτερικών της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου, πραγματοποιείται σε μία χρονική στιγμή μεγάλων εντάσεων στο Αιγαίο, με συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου από την Τουρκία, αλλά και με ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις της Λευκωσίας.

Η συλλογική δράση για την οικοδόμηση μιας ασφαλούς και ευημερούσας γειτονιάς είναι πιο αναγκαία από ποτέ, αναφέρει στο πρόγραμμα της Διάσκεψης το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα