ροή ειδήσεων

Προβληματικός ο νόμος για τις μισθώσεις σπιτιών- χαράτσι το τέλος διανυκτέρευσης



Με αφορμή την ψήφιση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που σχετίζονται με τον τουρισμό, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στηλιτεύει την κυβέρνηση.

Χαρακτηρίζει ως ένα ακόμα απαράδεκτο χαράτσι, που στοχεύει, ευθέως, στην ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού τουρισμού, το τέλος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, το οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει πως η κυβέρνηση:

- Επέβαλε ένα οριζόντιο τέλος διανυκτέρευσης 0,50 ευρώ στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, ανεξαρτήτως του ποιες υπηρεσίες προσφέρουν, σε ποια ζώνη βρίσκονται και ποια είναι η τιμή τους.

- Προχώρησε στην αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή.

- Κατάργησε τις διατάξεις για την ένταξη των ενοικιαζομένων δωματίων στα ειδικά κτίρια και στον μειωμένο συντελεστή φορολόγησης για τον ΕΝΦΙΑ, επιβαρύνοντάς τους υπέρμετρα.

- Απέκλεισε, με φωτογραφικές διατάξεις, το 80% των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων από το πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους.

Παράλληλα, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για την αδυναμία φορολόγησης των βραχυχρόνιων μισθώσεων στα ακίνητα και χαρακτήρισε προβληματική την εφαρμογή του, ακόμα και με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που έφερε η κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του επισημαίνει:

«Υποτίθεται ότι ο νόμος αυτός θα εφαρμοζόταν από την 1η Φεβρουαρίου. Όμως, δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός και καμία προετοιμασία.

Δεν ήταν έτοιμο να ενεργοποιηθεί το μητρώο ακινήτων.

Είναι μήπως έτοιμο να ενεργοποιηθεί τώρα;

Υπάρχουν και άλλα κενά, πέρα από τα πολύ μικρά πρόστιμα, αλλά και την αδυναμία ελέγχων.

Με ποιους τρόπους η κυβέρνηση θα υποχρεώσει τις ψηφιακές πλατφόρμες να δώσουν στοιχεία για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και τους τζίρους τους;

Πέρα από τις ψηφιακές πλατφόρμες, μεσιτικά ή άλλου είδους γραφεία προχωρούν στην ενοικίαση κατοικιών.

Πως θα ελεγχθούν όλα αυτά, όταν η κυβέρνηση θεωρεί ότι μόνο μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες γίνεται όλη η διαδικασία, ενώ, παράλληλα, δεν υπάρχει και υποχρέωση των διαχειριστών αυτών των ακινήτων να έχουν επαγγελματικό λογαριασμό στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα;».

tornosnews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *