επικαιρότητα

Συναγερμός για νέα τρομό-δέματαΣε δύο «μέτωπα» κινούνται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, για την βομβιστική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο. Το πρώτο σχετίζεται με την πορεία του… φακέλου και με ποιον τρόπο έφτασε-χωρίς να εντοπιστούν τα εκρηκτικά- στον πρώην πρωθυπουργό και το δεύτερο έχει να κάνει με άλλα τρομό-δέματα, που έχουν σταλεί σε άγνωστους παραλήπτες.

Ο μεγαλύτερος φόβος των αρχών και δη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, είναι να έχει αποσταλεί νέα παρτίδα τρομό-δεμάτων με αποδέκτες που δεν μπορούν να προσδιορίσουν, στην παρούσα φάση. Οι υποψίες των αρχών στρέφονται προς σε ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», που προς το παρόν δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Παράλληλα, στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, καταβάλλεται προσπάθεια να επανασυντεθεί ο φάκελος, που διαλύθηκε από την έκρηξη, ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να δουν από πού ταχυδρομήθηκε, ποιος αναγράφεται ως αποστολέας και διάφορες λεπτομέρειες που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες.

Από την πρώτη έρευνα, φαίνεται πως ο παγιδευμένος φάκελος που εξερράγη στα χέρια του κ. Παπαδήμου, είχε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης για πυροτεχνήματα και έχει και άλλες ομοιότητες με τους φακέλους στον Β. Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, καθώς και άλλους οκτώ που εντοπίστηκαν τις επόμενες μέρες, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, τον περασμένο Μάρτιο.

Οριστική απάντηση πάντως, θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε