ροή ειδήσεων

Oι… πρωτιές στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Taekwondo



Λένε, πως πάντα υπάρχει μια πρώτη φορά για τα πάντα! Στην περίπτωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Taekwondo (5-6 Μαΐου), οι πρωτιές... δίνουν και παίρνουν. Το Γραφείο Τύπου του «Ρόδος 2017», σας παραθέτει με αριθμούς, μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία της διοργάνωσης, με το Νο-1 να δίνει το στίγμα της σπουδαιότητας του συγκεκριμένου event.

Το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Taekwondo με αριθμούς:


1. Τι άλλο; Το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Taekwondo είναι γεγονός και πραγματοποιείται στην Ελλάδα, στο νησί των Ιπποτών, την Ρόδο.

1. Είναι όμως και η πρώτη φορά που αθλητική διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

1. Για πρώτη φορά και η συμμετοχή του Διεθνή Οργανισμού Peace & Sport σε διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό με το #WhiteCard campaign.

1. Όπως και για πρώτη φορά αθλητές ή μη, από οποιοδήποτε σπορ (μαχητικό ή όχι) μπορούν να συμμετάσχουν σε επίσημη Παγκόσμια αθλητική διοργάνωση (στις δύο νέες αγωνιστικές κατηγορίες).

2. Δύο αθλητικές διοργανώσεις ταεκβοντό, η μία μετά την άλλη, θα φιλοξενηθούν στο σμαραγδένιο νησί. Εκτός από το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Taekwondo που θα λάβει χώρα στις 5 & 6 Μαΐου, ακολουθεί το 13ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πούμσε στις 7 & 8 του ίδιου μήνα στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Φαληράκι.

2. Και οι νέες αγωνιστικές κατηγορίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η τεχνική στα σπασίματα (Technical Breaking) και η κατηγορία στα δυναμικά λακτίσματα με σπασίματα (Free Style Dynamic Kicks & Breaking Challenge).

5. Οι διαιτητές σε κάθε τερέν που βαθμολογούν την απόδοση των αθλητών.

6. Το απόγευμα θα ξεκινήσει η παρέλαση των αθλητών μέσα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου όπου και θα καταλήξει στον Προμαχώνα του Καστέλο για την Τελετή Έναρξης των αγώνων.

25. Οι απονομές μεταλλίων με αντίστοιχα χρυσά... χαμόγελα.

26. Τα χρόνια από το τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών που διεξήχθη στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

29 Οι ώρες πτήσης που χρειαστεί ο πιο μακρινός συμμετέχοντας στη διοργάνωση, για να αφιχθεί στη Ρόδο από τη Νέα Ζηλανδία.

30 Οι σελίδες που επίσημου games guide της διοργάνωσης.

32. Οι χώρες συμμετοχής και στις δύο διοργανώσεις με το νησί να κατακλύζεται από πολίτες και των πέντε ηπείρων.

38. Οι διεθνείς διαιτητές, από πέντε ηπείρους, που θα βρεθούν στην Ρόδο.

71. Αθλητές θα συμμετάσχουν στις νέες αγωνιστικές κατηγορίες.

80. Τα σεντόνια που θα σταλούν στην Αφρική από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό Ταεκβοντό μετά την Τελετή Έναρξης και την φωτογράφιση της μεγαλύτερης WhiteCard.

187. Τα μέτρα του υφάσματος που χρειάστηκαν για να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη White Card που έχει φτιαχτεί μέχρι σήμερα.

586. Είναι οι εγγραφές συμμετοχής στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Taekwondo.

600. Αντηλιακά από την Garden of Panthenols θα μοιραστούν στους αθλητές και τις αθλήτριες για την προστασία τους από τον αιγαιοπελαγίτικο ήλιο.

675. Τετραγωνικά μέτρα πισίνας χρειάστηκε να κλειστούν για να δημιουργηθεί ο αγωνιστικός χώρος.

1924. Από τότε χρονολογείται η ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου που φιλοξενεί τους αγώνες.

2000. Ειδικά breaking boards έχει στείλει ο χρυσός χορηγός της διοργάνωσης DAEDO για να τα σπάσουν στις νέες αγωνιστικές κατηγορίες.

2016 Η χρονιά που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Taekwondo στο Μπαλί. Η διοργάνωση επιστράφηκε στη WTF, αφού οι Ταϊλανδοί δήλωσαν αδυναμία λόγω οικονομικών προβλημάτων.

2019. Είναι η χρονιά των ANOC Beach Games στο Σαν Ντιέγκο και ο επόμενος στόχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, καθώς διεκδικεί την συμμετοχή της στο επίσημο πρόγραμμα των αγώνων.

3000. Μπουκαλάκια ΑΥΡΑ θα γεμίσουν τα ψυγεία στον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου που φιλοξενεί τους αγώνες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *