ροή ειδήσεων

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «Aπό τo «go back madame Μέρκελ», πήγαμε στο «βοήθεια, κυρία Μέρκελ!»



Με την αποψινή ψήφιση των μέτρων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων «θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης απάτης που έζησε η χώρα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία», υποστήριξε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «εφιάλτη» που ζει η χώρα εξαιτίας των επιλογών των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου.

«Η Ελλάδα σήμερα θα ήταν κανονική χώρα της Ευρωζώνης, όπως η Κύπρος, όπως η Πορτογαλία, όπως η Ιρλανδία, αν δεν διακοπτόταν η πορεία της χώρας, αν δεν είχαν ξεγελάσει τους Έλληνες», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, καταγγέλλοντας ότι οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετατρέπουν την Ελλάδα σε «αποικία λιτότητας χωρίς τέλος».

«Οι πολίτες καταλαβαίνουν πως έχουν μια κυβέρνηση που κάνει ότι ξέχασε όσα έλεγε αλλά δεν έμαθε τίποτα από όσα έκανε», σχολίασε ακόμα.
«Η ετυμηγορία της ιστορίας είναι αμείλικτη», ανέφερε εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας: «Είστε όλοι σας συνένοχοι στην πολιτική σας απάτη. Η οργή των πολιτών είναι ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω. Παγιδεύεται τη χώρα σε ένα μέλλον χωρίς προοπτική για να παραμείνετε στην κοινωνία. Την ύβρη ακολουθεί πάντα η Νέμεσις».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε μεγαλύτερη λιτότητα από αυτήν που της ζητούσαν, διαλύοντας την παραγωγική Ελλάδα, ενώ παρατήρησε πως το «τέταρτο μνημόνιο» τιμωρεί αυτούς που δήθεν θα προστάτευε η κυβέρνηση, δηλαδή τους αδύναμους, τους συνταξιούχους, αυτούς που θα πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο κι εκείνους που θα δουν να χάνουν ακόμα μία σύνταξη.

«Από το «Go back madam Merkel» πήγαμε στο «βοήθεια κυρία Μέρκελ». Λέγατε ότι θέλετε να διώξετε το ΔΝΤ και τώρα το παρακαλάτε να μείνετε», σχολίασε, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνεχείς παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και παραβιάσεις του Συντάγματος.
Σχολίασε ακόμα τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα να φορέσει γραβάτα εφόσον διευθετηθεί το ζήτημα του χρέους, με τη φράση: «Είστε ικανός να βάλετε και σμόκιν στην παραλία για να μασκαρέψετε τα νέα ψέματα που λέτε!».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει αυτό ακριβώς που έκανε το 2015, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων. Εκτίμησε όμως ότι ο πρωθυπουργός δεν θα το πράξει, γιατί «μόλις ανοίξουν οι κάλπες, θα ανοίξει η πόρτα της εξόδου για την κυβέρνηση».
«Όσοι φαντασιώνονται ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπούν ξαφνικά σε μια αποτελεσματική μεταρρυθμιστική δύναμη, να θυμούνται ότι οι βάτραχοι μεταμορφώνονται σε πρίγκιπες μόνο στα παραμύθια. Έτσι δεν προχωρούν ούτε επενδύσεις ούτε αλλαγές στο κράτος. Και η χώρα θα σέρνεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πολιτικούς χαμαιλέοντες. Αποφασισμένους μεταρρυθμιστές χρειάζεται», ανέφερε ακόμα.

Στη δευτερολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρατήρησε πως την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μόνο στα αντίμετρα. «Για το αφορολόγητο θα μας πείτε κάτι; Για τη μείωση των συντάξεων θα μας πείτε; Για την αύξηση των εισφορών;», ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά με το χρέος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα σημεία του μνημονίου που αναφέρουν ότι το χρέος έχει βελτιωθεί ως αποτέλεσμα του PSI του 2012, ενώ επικαλέστηκε και την έκθεση βιωσιμότητας του 2014 του ΔΝΤ για το χρέος, που ήταν θετική, ενώ αντίθετα προβλέπει εκτόξευση στην έκθεση του 2016.
«Εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Εσείς έχετε πει κάτι για τον δημαγωγικό λαϊκισμό σας;» ρώτησε τον πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι «δεν είστε αθώοι του αίματος».
Όσο για τον χαρακτηρισμό «τζάμπα μάγκας» που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός, απάντησε: «Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που εν γνώση του λέει ψέματα για να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία. Τζάμπα μπάγκας είναι αυτός που έλεγε δεν πληρώνω και τώρα έχει τρελάνει τον κόσμο στους φόρους. Τζάμπα μπάγκας είναι αυτός που εκλέγεται με ενισχυμένη αναλογική και όταν βλέπει ότι χάνει ψηφίζει την απλή αναλογική».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *