επικαιρότητα

Κάτι πάει στραβά με τα smartphone, λέει ο συνδημιουργός του Android


H Essential υποστηρίζει ότι το μέλλον είναι το περιεχόμενο, οι σφαιρικές κάμερες και η τεχνολογίας μετάδοσης με streaming. 


«Γεια σας, είμαι ο Άντι Ρούμπιν, συνιδρυτής του Android. Σήμερα, εγκαινιάζω ένα νέο είδος επιχείρησης», έγραψε στον τίτλο της ανοικτής επιστολής του, στην οποία ο Ρούμπιν εξηγεί τι ήταν εκείνο που τον ώθησε στην επιστροφή στα στοιχειώδη, τη δημιουργία της Essential και του αρθρωτού Essential Phone.

O καταξιωμένος δημιουργός αναφέρεται σε μια βραδιά με έναν καλό φίλο, γεμάτη από την προσωπική του κριτική στην τεχνολογία. Αναλαμβάνοντας την προσωπική του ευθύνη για το «μπέρδεμα» και την πολυπλοκότητα, ο Ρούμπιν αποφάσισε να ιδρύσει μια επιχείρηση που θα βασίζεται σε κάποιες βασικές αρχές, τις οποίες στη συνέχεια παραθέτει:

1. Οι συσκευές σας θα πρέπει να αποτελούν ατομική ιδιοκτησία -δεν θα σας υποχρεώνουμε να έχετε οτιδήποτε σε αυτές που δεν εγκρίνετε.
2. Πάντοτε θα συνεργαζόμαστε καλά με τους άλλους -τα κλειστά οικοσυστήματα διχάζουν και είναι ξεπερασμένα.
3. Τα προηγμένα υλικά και η καλή κατασκευή δεν θα πρέπει να αποτελούν προνόμια για λίγους.
4. Οι συσκευές δεν θα πρέπει να θεωρούνται απαρχαιωμένες μετά από ένα χρόνο. Θα πρέπει να εξελίσσονται.
5. Η τεχνολογία θα πρέπει να συνδράμει την προσπάθειά σας να απολαμβάνετε τη ζωή σας.
6. Το απλό είναι πάντα καλύτερο.

Με αυτή την επιστολή, που κοινοποιείται από το λογαριασμό @essential στο Twitter, ο Ρούμπιν εγκαινιάζει την ομώνυμη εταιρεία, το πρώτο δημιούργημα της οποίας είναι ένα smartphone.

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα