ροή ειδήσεων

Φοιτητές και νέοι δημιουργούν startups μέσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο στο Αιγαίο



Ολοκληρώνεται σήμερα η χρονική περίοδος που μπορεί να δηλώσουν ενδιαφέρον φοιτητές και γενικότερα νέοι για τη συμμετοχή τους στο CruiseInn, προκειμένου να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στο διαγωνισμό-θεσμό που διοργανώνεται πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο το οποίο διασχίζει το Αιγαίο.



Ο πρωτότυπος επιχειρηματικός διαγωνισμός-«hackathon» επανέρχεται για τρίτη χρονιά στις 23-29 Ιουνίου με ανανεωμένο πρόγραμμα και δίνει έμφαση στην ανάπτυξη νέων startups στον τουρισμό, την οινογαστρονομία και τη ναυτιλία. Πρόκειται για στρατηγικούς τομείς που οι CruiseInn και CelestyalCruises έχουν αναγνωρίσει ως «πυλώνες» ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

Το CruiseInn απευθύνεται σε φοιτητές, απόφοιτους και νέους επαγγελματίες 18-30 ετών στους τομείς της Πληροφορικής, του Design, του Τουρισμού, της Ναυτιλίας, των Τροφίμων & Ποτών, του Business ή του Μάρκετινγκ. Μπορούν να συμμετάσχουν είτε όσοι έχουν μια καινοτόμο ιδέα που θέλουν να μετουσιώσουν σε πράξη είτε όσοι θέλουν να ενταχθούν σε μία επιχειρηματική ομάδα και να συμμετάσχουν στη δημιουργία μίας νέας startup, συνεισφέροντας τις δεξιότητές τους.

Οι 35 συμμετέχοντες θα επιλέξουν την ομάδα στην οποία θέλουν να συμμετάσχουν και θα αναπτύξουν μέσα στις 7 ημέρες του ταξιδιού τη δική τους startup. Στο τέλος, οι ιδέες και τα πρωτότυπα που έχουν αναπτύξει οι ομάδες θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή με στόχους καθορισμένους από την αρχή του διαγωνισμού. Οι 3 καλύτερες ομάδες θα λάβουν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης από τους συνεργάτες του CruiseInn, ενώ το βραβείο για την νικήτρια ομάδα είναι χρηματικό έπαθλο 3.500 ευρώ, χορηγία της CelestyalCruises.

Φέτος το CruiseInn ταξιδεύει με το «Celestyal Nefeli» και θα επισκεφθεί: Σαντορίνη, Σμύρνη, Ναύπλιο, Χανιά, Ρόδο, Τσεσμέ και Μύκονο. Καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, μέντορες με εμπειρία σε συγκεκριμένους τομείς δημιουργίας ενός προϊόντος και ανάπτυξης μίας επιχείρησης θα συμβουλεύουν τους συμμετέχοντες. Μάλιστα, σε κάθε προορισμό οι τελευταίοι θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με τα τοπικά οικοσυστήματα και να λάβουν feedback για το αν οι ιδέες τους μπορούν να δουλέψουν στην πράξη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του CruiseInn περιλαμβάνει επίσης και ένα εκπαιδευτικό bootcamp, το οποίο θα πραγματοποιηθεί πριν από την αναχώρηση της επιχειρηματικής κρουαζιέρας. Με τη συμμετοχή νέων στελεχών από το χώρο του τεχνολογικού και παραδοσιακού επιχειρείν θα προετοιμάσει τους επιβάτες του CruiseInn πάνω στα βασικά επιχειρηματικά concepts. Το πρόγραμμα και οι συμμετέχοντες μέντορες έχουν ήδη ξεκινήσει να ανακοινώνονται σταδιακά στην ιστοσελίδα και στα socialmedia του CruiseInn.

Τέλος, το CruiseInn εισάγει φέτος μία νέα καινοτομία, καθώς, σε στρατηγική συνεργασία με εταιρείες-ηγέτες στους προαναφερθέντες κλάδους, θα ανατεθούν στους συμμετέχοντες πραγματικά επιχειρηματικά «challenges», με σκοπό τη δημιουργία νέων τεχνολογικών προϊόντων ή υπηρεσιών που έρχονται να καλύψουν νέες ανάγκες των αγορών ή να λύσουν ένα υπαρκτό πρόβλημα - χωρίς αυτό, πάντως, να περιορίζει την ανάπτυξη νέων ιδεών των ίδιων των συμμετεχόντων! Έτσι, το CruiseInn στοχεύει στην σύνδεση των νέων επαγγελματιών με τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων με σκοπό τη δημιουργία συνεργιών και στρατηγικών συνεργασιών.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *