ροή ειδήσεων

«Ξαφνικός θάνατος» για 10.000 συμβασιούχους


Για «κοροϊδία» μιλά ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στα Παραπολιτικά 90,1

«Ρέκβιεμ» για περίπου 10.000 συμβασιούχους των δήμων αποφάσισε χθες η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο δεν… κατάφεραν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους εξασφαλίζοντας τη συνέχιση της εργασίας τους, με αποτέλεσμα χθες να τους οδηγήσουν στην ανεργία.

Για άλλη μία φορά όπως γράφει στην «Ελευθερία του Τύπου», ο Γιώργος Μανουσακάκης, η λαϊκίστικη πολιτική της κυβέρνησης που νομοθετεί χωρίς να υπολογίζει το Σύνταγμα κατέληξε σε φιάσκο, μετατρέποντας όμως 10.000 ανθρώπους, σε μία στιγμή, από εργαζόμενους σε ανέργους. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την ανανέωση των συμβάσεών τους από τους Κατρούγκαλο - Βερναρδάκη, καθώς είχαν ήδη εργαστεί 24 μήνες, είναι πιο «ισχυρή» από τις κυβερνητικές τροπολογίες και εξαγγελίες.

Χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανακοίνωσε την απόλυση των συμβασιούχων υιοθετώντας την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης, προκειμένου να καλυφθεί το εργασιακό κενό στους δήμους από την αποχώρηση των συμβασιούχων, εξήγγειλε την πρόσληψη νέων συμβασιούχων με δίμηνες συμβάσεις. Ενώ σε ό,τι αφορά την πληρωμή των δεδουλευμένων ο κ. Σκουρλέτης για άλλη μία φορά με τις δηλώσεις του ζήτησε την επιείκεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή του Βασίλη Αδαμόπουλου και του Σωτήρη Ξενάκη οτι η κυβέρνηση κορόιδεψε 10.000 συμβασιούχους και παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εσωτερικών ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση για να παραμείνουν στη δουλειά τους, τώρα τους απολύει.

Είπε ακόμα ότι στην καθαριότητα θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θα αναθέσει σε ιδιώτες την καθαριότητα όπως έχει γίνει ήδη στη Ρόδο και τον Ωρωπό.

Ο Νίκος Τράκας κατήγγειλε ότι υπουργοί της κυβέρνησης ανανέωναν τις συμβάσεις και έδιναν ελπίδες στους συμβασιούχους και ο Πάνος Σκουρλέτης τους είπε ότι θα κάνει δίμηνες συμβάσεις για να ανταπεξέλθουν οι δήμοι στην καθαριότητα και πως θα κάνει 2.000 μόνιμες προσλήψεις αφήνοντας χωρίς δουλειά 8.000 εργαζόμενους.




Πηγή: http://www.parapolitika.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/6/17 13:50

    Ερώτημα Οι 10000 συμβασιούχοι που εργάζονται στην καθαριότητα ή στα γραφεία , διότι από ότι γνωρίζω ούτε το 50% δεν δουλεύει στην καθαριότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/6/17 16:28

      Στην καθαριότητα ή άλλου όποτε θέλουν κ αν πάνε κ όποτε θέλουν φεύγουν κ είναι συ μβα Σιου χοι αφού τελείωσε η σύμβαση τι θέλουν μονιμοποίηση ε να γίνουμε όλοι μόνιμοι κ να πληρωνόμαστε κ να ξινομαστε άντε γιατί μας προκαλούν.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *