ροή ειδήσεων

Στο στόχαστρο 1.000.000 ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται πρόστιμα - φωτιά



Ερχεται η ώρα της αλήθειας για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που συνεχίζουν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, καθώς είναι ζήτημα 24ώρων η ολοκλήρωση του πρώτου κύματος διασταυρώσεων και η αποστολή ειδοποιητηρίων με «καμπάνες» που ξεκινούν από τα 250 ευρώ.

Σύμφωνα με υπολογισμούς των ασφαλιστικών εταιριών, ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων αγγίζει – αν δεν ξεπερνά – το 1.000.000, εκ των οποίων 200.000-300.000 εκτιμάται ότι πρόκειται είτε για οχήματα των οποίων έχουν παραδοθεί πίνακες είτε για οχήματα του Δημοσίου που δεν ασφαλίζονται. Το πρόβλημα χαρακτηρίζεται ως οξύ και δεν υπάρχει πειστική απάντηση για την καθυστέρηση εφαρμογής των σχετικών διατάξεων, οι οποίες , αν και ψηφίστηκαν το 2013, παρέμειναν εν υπνώσει ακόμα και μετά την υπογραφή της αναγκαίας Υπουργικής Απόφασης μόλις πέρσι.

Όπως επισημαίνουν παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς, η αντιμετώπιση της μάστιγας των ανασφάλιστων έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα και λόγω του ότι το Επικουρικό Κεφάλαιο κινδυνεύει με κατάρρευση καθώς τα χρέη του φτάνουν τα 600.000.000 ευρώ! Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι πέρσι οι αποζημιώσεις που κατέβαλε το Επικουρικό λόγω εμπλοκής ανασφάλιστων οχημάτων σε ατυχήματα ανήλθαν στα 11.300.000 ευρώ, ενώ ήδη στο πρώτο τρίμηνο του 2017 οι αποζημιώσεις ξεπέρασαν τα 2.700.000 ευρώ.

Με βάση τη νέα απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών, όπως αναφέρει η «Ελευθερία του Τύπου» οι διασταυρώσεις θα γίνονται, εφεξής, δύο φορές τον χρόνο.

Ειδικότερα: Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ), με βάση τα διαθέσιμα και τηρούμενα στην ΑΑΔΕ ηλεκτρονικά αρχεία και το αρχείο του Κέντρου Πληροφοριών, θα εντοπίζεται με διασταύρωση τα οχήματα που ήταν σε κυκλοφορία θα παράγει αρχείο τυχόν ανασφάλιστων οχημάτων και θα δημιουργεί ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του ελληνικού Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

Επόμενο βήμα τα… ραβασάκια στους ιδιοκτήτες των τυχόν ανασφάλιστων οχημάτων, είτε με ηλετρονικό ταχυδρομείο, είτε στην ηλεκτρονική θυρίδα μηνυμάτων Taxisnet, είτε στην τελευταία, είτε στην τελευταία δηλωθείσα από αυτούς ταχυδρομική διεύθυνση. Ο ιδιοκτήτης οχήματος οποίος λαμβάνει ειδοποιητήρια επιστολή θα πρέπει να προβαίνει στην ασφάλιση του οχήματος, αφού προηγουμένως πληρώσει το ηλεκτρονικό παράβολο των 250 ευρώ.
Σε περίπτωση μη εμφάνισης και μη συμμόρφωσης του ιδιοκτήτη του οχήματος η ΔΗΛΕΔ το αργότερο εντός διμήνου αποστέλλει τα στοιχεία του, καθώς και του οχήματός του στην αρμόδια αστυνομική αρχή για τα… περαιτέρω.

Για όσους δεν συμμορφωθούν το πρόστιμο για ανασφάλιστα δίκυκλα ανέρχεται στα 250 ευρώ, για επιβατικά αυτοκίνητα στα 500 ευρώ και για φορτηγά στα 1.000 ευρώ.

Συν τοις άλλοι προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος για έξι μήνες, ενώ εάν ανασφάλιστο όχημα προκαλέσει ζημιά σε άλλο ασφαλισμένο όχημα, τότε προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων για δύο χρόνια, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, ποινικές κυρώσεις και τα παραπάνω χρηματικά πρόστιμα.



Πηγή: Ελευθερία του Τύπου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/6/17 22:20

    Αν ισχύσουν όλα αυτά τα μέτρα και χωρίς εξαιρεσεις κανενός τέλος για πάντα η φράση κυκλοφοριακό πρόβλημα θα πέσει πολύ περίπατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/6/17 23:51

    1)Δεν προκειτε να παρετε ουτε ευρω απο τις χιλιαδες τσιγγανογυφτους.
    2)Δεν προκειται να παρετε ουτε ευρω απο τα αναριθμητα αυτοκινητα που κυκλοφορουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ χωρις ουτε καν πινακιδες.
    3)Δεν προκειτε να παρετε ουτε ευρω απο τους "ρε ξερεις ποιος ειμαι εγω".
    4)Δεν προκειται να παρετε ουτε ευρω απο ολους αυτους που θα αποδειχτουν "δικοι σας".
    5)Νεος ημουν και γερασα ακουγοντας για τα προστιμα στα ανασφαλιστα αυτοκινητα.
    Οποτε μιας και θα παρετε παλι τον τριτο τον μακρυτερο γιατι δεν αφηνετε τους λεονταρισμους .Αφου ξερετε την συνταγη που μπορει να μαγειρεψει τα ανυπαρκτο μυαλο σας.Ενας ακομα φορος στους μαλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *