ροή ειδήσεων

Ανατροπή τίτλου για τον Ολυμπιακό, 64-62 τον Παναθηναϊκό



Ο Ολυμπιακός γύρισε από το -10 του 34ου λεπτού και πήρε τη νίκη - θρίλερ απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods (64-62), και μαζί το προβάδισμα στη σειρά των τελικών (2-1). Μοιραίος ο Μάικ Τζέιμς, που έχασε δίποντο και τρίποντο στα τελευταία 10'' του ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε για άλλη μια φορά με την πλάτη στον τοίχο, όμως έδειξε πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Παρότι έχανε με 48-58 στο 34', ανέτρεψε άλλο ένα παιχνίδι και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο.


Οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με 64-62 επί του Παναθηναϊκού στο θρίλερ του ΣΕΦ, έκαναν το 2-1 και πλέον κρατούν την κατάσταση στα χέρια τους. Οχι μόνο γιατί προηγούνται, αλλά γιατί κέρδισε ένα χαμένο ματς. Οι πράσινοι έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά στα κρίσιμα σημεία δεν είχαν τον ηγέτη που θα κάνει τη διαφορά. Διότι οι επιθέσεις των φιλοξενουμένων στο τέλος ήταν κακές, ενώ ο Ολυμπιακός είχε το μυαλό και την ψυχραιμία που έλειπε από τον αντίπαλό του..

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε πλέον την υποχρέωση να παίξει μία καλή άμυνα, ο Μάικ Τζέιμς έχασε δύο ευκαιρίες για παράταση και νίκη. Αρχικά αστόχησε εξ επαφής σε λέι απ, υπό την πίεση του Κώστα Παπανικολάου, ενώ στην εκπνοή το τρίποντο που επιχείρησε από τη γωνία βρήκε το σίδερο. Έτσι, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη που του δίνει το πρώτο match ball σε αυτή τη σειρά των τελικών.

MVP

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν και πάλι ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, όχι μόνο γιατί πέτυχε 2/2 βολές στα 31''. Είχε συνολικά 14 πόντους με 4/6 βολές, 5/7 δίποντα, είχε 5 ριμπάουντ και το κυριότερο απ' όλα ήταν εκεί για τους ερυθρόλευκους στα πιο κρίσιμα σημεία. Διότι πέτυχε 6 πόντους στην αντεπίθεση των γηπεδούχων, όταν βρέθηκαν στο -10.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός στο τρίτο δεκάλεπτο, πέτυχε μόλις 7 πόντους και ειδικά στα τρίποντα και στις βολές ήταν τραγικός. Ομως δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Μάντζαρη και τον Σπανούλη όταν οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν στο -10, άλλαξαν τη ροή και εν τέλει ο Ολυμπιακός έφτασε στους 21 πόντους στην τέταρτη περίοδο. Τους 16 σε πεντέμιση λεπτά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ηταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι δύο εύστοχες βολές του Μιλουτίνοφ στα 31'', οι δύο πολύ καλές άμυνες του Παπανικολάου στα 16'' και τα δύο άστοχα σουτ του Τζέιμς στις δύο τελευταίες επιθέσεις του Παναθηναϊκού ήταν τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό. Το ίδιο και η αντίδραση των ερυθρολεύκων στο -10 (2/2 τρίποντα από Μάντζαρη και Σπανούλη), αλλά και δύο χαμένες βολές του Ρίβερς στο 54-60.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο μέχρι το 8', χάρη κυρίως στα δύο τρίποντα του Ερικ Γκριν. Οι πράσινοι όμως ισορρόπησαν και ισοφάρισαν σε 16-16, με τον Νίκο Παππά να μπαίνει και να βοηθάει και συνάμα να απελευθερώνει τον Νικ Καλάθη, που έτυχε 7 συνεχόμενους πόντους. Την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι παίκτες των γηπεδούχων τα "έσπασαν" στα ελεύθερα σουτ από τα 6.75 μ.

Ολα αυτά τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Παναθηναϊκός μέχρι το 17', γι αυτό και πήρε προβάδισμα επτά πόντων (18-25 στο 13, 23-30 στο 15'). Η παρουσία του Τζέιμς βοήθησε κι άλλο τους πράσινους, που είχαν εγκλωβίσει τον Ολυμπιακό με την άμυνά τους και είχαν τον απόλυτο έλεγχο.

Ομως στο τελευταίο δίλεπτο το σκηνικό άλλαξε άρδην. Ο Ολυμπιακός διάβασε την ματς απ άμυνα του Παναθηναϊκού, πέρασε την μπάλα στον Μιλουτίνοφ, ο οποίος πέτυχε 6 πόντους σε αυτό το διάστημα και σε συνδυασμό με ένα τρίποντο του Παπανικολάου, διαμόρφωσε το 36-33 του ημιχρόνου (σερί 9-0). Ο δε Σίνγκλετον ήταν άστοχος σε ελεύθερα τρίποντα και δεν τιμώρησε την άμυνα των ερυθρολεύκων.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα το δέυτερο ημίχρονο και με γρήγορο σερί 0-5 έκανε το 36-38 και έδειξε αποφασισμένος να ελέγξει πάλι το ρυθμό. Ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος στα ελεύθερα σουτ και κάπως έτσι το παιχνίδι πήρε εκεί που ήθελαν οι φιλοξενούμενοι.

Ο Γκιστ έγραψε το 41-43 στο 28' την στιγμή που οι ερυθρόλευκοι άστοχοι και στις βολές, όμως δεν μπόρεσε να πάρει μεγαλύτερη διαφορά, σε ένα δεκάλεπτο που από κάθε άποψη ήταν στα μέτρα του. Ετσι ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 43-43 και οι δύο ομάδες μπήκαν στο παρκέ από την ίδια βάση στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Οι πράσινοι έκαναν το 43-48 με τον Γκάμπριελ στο 32' και "πάγωσαν" το ΣΕΦ, αφού ο Ολυμπιακός είχε μείνει στους 7 πόντους σε 12 λεπτά στην επανάληψη.

Ο Παπαπέτρου και ο Τζέιμς με σερί τρίποντα διαμόρφωσαν το 46-51 στο 33', αλλά ο Τζέιμς έδωσε ακόμα μία προσωπική λύση και στο 34' έγινε το 48-54. Η διαφορά έφτασε στους 7 (48-55) μετά την τεχνική ποινή στον Παπανικολάου και αμέσως μετά ο Ρίβερς έκανε το 48-58 με μεγάλο τρίποντο στο 34'.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν τα παράτησε. Ενα τρίποντο από τον Μάντζαρη και άλλο ένα από τον Σπανούλη μείωσαν τη διαφορά στους 4 μέσα σε ένα λεπτό (54-58), για να απαντήσει με ζογκλερικό καλάθι ο Τζέιμς (54-60). Ο Μιλουτίνοφ με 4 συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 58-60 στο 37', αλλά ο Καλάθης έγραψε το 58-62. Το τρίποντο του Πρίντεζη έκανε το 61-62, αλλά στην επόμενη επίθεση των ερυθρολεύκων ο ίδιος έκανε λάθος πάσα.

Οι δύο ομάδες είχαν συνεχόμενα άστοχα και λάθος επιλογές και στα 31'' ο Μιλουτίνοφ κέρδισε δύο βολές. Ειχε 2 στις 2 και ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 63-62

Ο Παναθηναϊκός έκανε κακή επίθεση, ο Σίνγκλετον έκανε βήματα (φοβερή άμυνα από τον Παπανικολάου και στον Τζέιμς και στον Σίνγκλετον). Ο Πρίντεζης δεν πέτυχε γκολ φάουλ, είχε στη συνέχεια 1/2 βολές στα 13'' κι έτσι το σκορ έγινε 64-62, με τους πρασινους να έχουν ακόμα μία ευκαιρία.

Ο Τζέιμς στα 12'' αστόχησε σε λέι απ, στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός είχε άλλη μία ευκαιρία, όμως έχασε και το τρίποντο για τη νίκη κι έτσι έμεινε το 64-62 που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 36-33, 43-43, 64-62.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 8 (1), Μιλουτίνοφ 14, Πρίντεζης 10 (1 τρίπ., 7 ριμπ.), Μάντζαρης 3 (1), Σπανούλης 5 (1 τρίπ., 7 ασ.), Γκριν 6 (2), Μπιρτς 1, Γιανγκ 7, Ουότερς, Αγραβάνης 4, Παπανικολάου 6 (6 ριμπ., 4 ασ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 7 (1), Ρίβερς 8 (2), Φελντέιν 4, Μπουρούσης 2, Καλάθης 11 (1), Τζέιμς 16 (3), Φώτσης, Παππάς 4, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 6 (2).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *