ροή ειδήσεων

Γουάτσα σε Τσίπρα: «Σε συγχαίρω που έκανες ό,τι είπε η τρόικα». Άριστος ο υπάλληλος!


Ο Πρεμ Γουάτσα μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ την Τετάρτη, συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι έκανε ό,τι του ζήτησε η τρόικα.

Ο κ.Γουάτσα είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, μεγαλοεπενδυτής της Eurobank, ιδιοκτήτης του Praktiker, της ασφαλιστικής εταιρίας Eurolife και σημαντικός μέτοχος του ομίλου Μητιληναίου και της Grivalia...


Επίσης, ο κ.Γουάτσα ανέφερε πως μόνο με μία ανοιχτή οικονομία και φιλική στην επιχειρηματικότητα, η χώρα θα μπορέσει να ανακάμψει, ενώ προσέθεσε ότι τα χρήματα δεν τα δώσουν οι δημόσιες επενδύσεις και τα Πανεπιστήμια, αλλά οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις.

Αναφερόμενος ο κ.Γουάτσα έμμεσα στις προβλέψεις εταίρων για την ελληνική οικονομία, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ιρλανδίας για την οποία οι προβλέψεις το 2012 ανέφεραν ότι η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια θα ήταν του 1-2 %, όμως η πραγματική επίδοση τα τρία τελευταία χρόνια ήταν της τάξης του 5% και πλέον.

Ο κ. Γουάτσα αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική οικονομία (μείωση ΑΕΠ που ξεπέρασε την αντίστοιχη του αμερικανικού κραχ, υψηλή ανεργία, πτώση του Χρηματιστηρίου, υποχώρηση των ξένων επενδύσεων, των κατασκευών κ.α.) για να δώσει συγχαρητήρια στις επιχειρήσεις που επιβίωσαν από αυτές και να τονίσει ότι η Ελλάδα πέρασε δύσκολες στιγμές αλλά θα βελτιωθεί. Παρουσίασε επίσης τις επενδύσεις που έκανε την τελευταία διετία σε ελληνικές επιχειρήσεις τονίζοντας ότι το υψηλής στάθμης ανθρώπινο δυναμικό ήταν ένας από τους παράγοντες που μέτρησαν για τη λήψη των επενδυτικών αποφάσεων.

Ο διεθνούς εμβέλειας επενδυτής συνεχάρη την κυβέρνηση για την ολοκλήρωση μιας πολύ δύσκολης δουλειάς που ήταν το κλείσιμο της αξιολόγησης και τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Ανέφερε επίσης ότι είναι απαραίτητη η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η άρση των capital controls που τέθηκαν πριν από δυο χρόνια και η αποκατάσταση τη πρόσβασης στις αγορές, χωρίς την οποία ακόμη και οι ΗΠΑ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα χρεοκοπούσαν.

«Δεν υπάρχει λόγος, κατέληξε, να μην είναι η Ελλάδα η καλύτερη χώρα για επενδύσεις. Έτσι θα ανακτήσετε τον έλεγχο της μοίρας σας. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα αυτά θα συμβούν και τα δύσκολα χρόνια θα μείνουν στο παρελθόν» είπε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *