επικαιρότητα

Ρόδος: φυλακή στο... σπίτι για νεαρή με κοκαΐνη στα γεννητικά όργαναΗ 33χρονη είχε συλληφθεί στις 8 Φεβρουαρίου του 2015, όταν αποβιβάστηκε στο λιμάνι του νησιού από το πλοίο της γραμμής

Άλλα επτά χρόνια και δυο μήνες απομένουν σε μια 33χρονη Ουκρανή από την ποινή κάθειρξης δέκα ετών που της επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου, επειδή διακινούσε στη Ρόδο κοκαΐνη που είχε φέρει κρυμμένη μέσα στα γεννητικά της όργανα. Όμως, θα την εκτίσει στο... σπίτι της!

Το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας εξέδωσε βούλευμα για αντικατάσταση της κράτησής της στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών με κατ’ οίκον έκτιση της ποινής, επικαλούμενο την ευνοϊκή διάταξη του νόμου καθώς η κρατούμενη έχει την επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου της και επέδειξε καλή διαγωγή. Έτσι, θα εκτίσει την υπόλοιπη ποινή στο σπίτι της με όρο να δίνει το παρών στο τμήμα του τόπου κατοικίας της, μέσα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Η 33χρονη είχε συλληφθεί στις 8 Φεβρουαρίου του 2015, όταν αποβιβάστηκε στο λιμάνι του νησιού από το πλοίο της γραμμής. Μετά από σωματική έρευνα, βρέθηκε στον κόλπο της μια συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 157,6 γραμμαρίων που είχε προμηθευτεί στην Αθήνα από έναν Αλβανό για να τη μεταφέρει στη Ρόδο. Ομολόγησε, μάλιστα, ότι μετέφερε άλλες τρεις φορές ανάλογες ποσότητες κοκαΐνης με τον ίδιο τρόπο και τις παρέδωσε σε έναν 45χρονο Έλληνα με αμοιβή 700 ευρώ κάθε φορά. Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί και στον 45χρονο, που βέβαια την εκτίεει στις φυλακές.

protothema

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα