επικαιρότητα

Παρεμβάσεις στα παραλιακά μέτωπα της πόλεως, από το Δήμο Ρόδου.Ολοκληρωμένη παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο των Ακτών Κανάρη - Μιαούλη (Ψαροπούλα,) της παραλίας Έλλη έως το Λιμάνι της Ακαντιάς, πραγματοποίησαν τα συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να συντηρήσουν και να βελτιώσουν την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή από φυσικές φθορές και βανδαλισμούς.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου και αφορά παρεμβάσεις, αποκαταστάσεις φθορών και ελαιοχρωματισμούς, στο σύνολο της περιοχής από της Κάτω Πέτρες, την Παραλία Έλλη έως το Λιμάνι της Ακαντιάς.
Οι εργασίες περιλαμβάνονται στον καλοκαιρινό σχεδιασμό που ενέκρινε ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος και εκτελέστηκαν από τα συνεργεία του Τμήματος Αυτεπιστασίας, συνολικής απόστασης τεσσάρων (4,5) χιλιομέτρων, πραγματοποιώντας μετά από αρκετά χρόνια ουσιαστική παρέμβαση , σε ιδιαίτερα επισκέψιμα σημεία του νησιού μας.
Συνολικά βάφτηκαν εξακόσια (600) κολωνάκια, τέσσερα (4) χιλιόμετρα προστατευτικών οδικών σωλήνων, εκατοντάδες κολώνες δημοτικού φωτισμού, σιδερένιοι κάδοι απορριμμάτων, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν επιδιορθώσεις σε τοπικά σημεία στα υφιστάμενα πεζοδρόμια. Επιπρόσθετα ολοκληρώθηκε ο ελαιοχρωματισμός σε δημοτικά κτίσματα υποδομών (αντλιοστάσια, τουαλέτες), τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια, ενώ ολοκληρώθηκε ο ελαιοχρωματισμός και των υφιστάμενων.
Σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, τα μεικτά συνεργεία του Δήμου Ρόδου, επιχειρούν στη νέα περιμετρική οδό «Βενετοκλή» στην περιοχή Ζέφυρος , που αποτελεί το τελευταίο σημείο, με το οποίο ολοκληρώνεται το έργο, βελτίωσης των παραλιακών μετώπων, περιμετρικά της πόλεως Ρόδου.
Όπως είναι ήδη γνωστό στην αρχή της σαιζόν, ο δήμος εγκατέστησε στο παραλιακό μέτωπο νέα αποδυτήρια και WC, εκατοντάδες μέτρα διαδρόμων ξύλινων και πλαστικών με αμαξίδια ΑΜΕΑ και νέες ντουζιέρες για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους λουόμενους.
Παρόλο αυτά η ΕΤΑΔ προβαίνει στην παραχώρηση των παραλιών σε όμορες επιχειρήσεις, που ζήτησαν προτιμησιακό δικαίωμα και ταυτόχρονα σε διαγωνισμό των υπολοίπων παραλιών από το Έλλη έως Κάτω Πέτρες, Ιαλυσό και Τσαμπίκα.Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα