ροή ειδήσεων

Ολοκληρώθηκε από το δήμο Ρόδου, ο συνολικός εξωραϊσμός της συνοικίας των Αγίων Αποστόλων και άλλων περιοχών στην πόλη της Ρόδου.



Η «πράσινη» και καθαρή πόλη, αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας και αμέσου προτεραιότητας, για τη δημοτική Αρχή, που καταβάλει καθημερινή προσπάθεια για τον εξωραϊσμό των πάρκων, παρτεριών και πλατειών, για τη δημιουργία καλαίσθητων ανοιχτών χώρων πρασίνου εύκολα προσβάσιμων στο κοινό.








Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σε κεντρικά σημεία της πόλης, νησίδες και κεντρικά πάρκα (Βύρωνος, Δημοκρατίας…) που αποτελεί μέρος του καλοκαιρινού σχεδιασμού του Δήμου Ρόδου που εγκρίθηκε από το Δήμαρχο κο Φώτη Χατζηδιάκο, τις τελευταίες ημέρες συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου με την επίβλεψη της Αντιδημάρχου κας Λίτσας Κρεμαστινού, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη συνοικία των Αγίων Αποστόλων ( Μέγκαβλη), όπου ολοκλήρωσαν μία σειρά από παρεμβάσεις, που είχαν ως κύριο στόχο τον ευπρεπισμό, τη βελτίωση της εικόνας και τη χρηστικότητα της περιοχής.

Ενδεικτικά οι σημαντικότερες παρεμβάσεις στον τομέα πρασίνου αφορούσαν:
  • Τον εξωραϊσμό της κεντρικής Πλατείας των Αγίων Αποστόλων
  • Τον ευπρεπισμό της νησίδας στο ύψος του Νοσοκομείου «Ανδρέας Παπανδρέου»
  • Τον εξωραϊσμό της κυκλοφοριακής τμηματικά διακεκομμένης νησίδας της συνοικίας, που αποτελεί πύλη εισόδου στην πόλη της Ρόδου.
  • Τη συντήρηση και βελτίωση του πρασίνου στους χώρους στάθμευσης
  • Τον καθαρισμό των δημόσιων πεζοδρομίων
  • Τον ευπρεπισμό του πρασίνου, περιμετρικά της Εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων
  • Την ανανέωση των νησίδων με φυτεύσεις λουλουδιών.
  • Τον καθαρισμό των κεντρικών οδών της πόλης, Γεωργίου Σεφέρη και Κωνσταντίνου Καβάφη, που συνδέουν την περιοχή του Μήδεια έως τους Αγίους Αποστόλους.

Παράλληλα , εργασίες αποψίλωσης , κλαδέματος και καθαρισμού εκτελέστηκαν σε όλο το μήκος της οδού Άμστερνταμ, στο πάρκο και την οδό Κυρά της Ρω στο Ροδίνι, στα πάρκα Παύλου Μελά, Κοδριγκτώνος, στην Πλατεία Χαρίτου (100 Χουρμαδιές) και σε άλλα σημεία που κρίθηκαν αναγκαία από την υπηρεσία.

Ο Δήμαρχος, μετέβη στα ανωτέρω σημεία κατά τη διάρκειά τέλεσης των εργασιών και διέκρινε την ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση των περιοχών. Αφού συνεχάρη την αρμόδια Αντιδήμαρχο και το εργατοτεχνικό προσωπικό της Διεύθυνσης Πρασίνου, ζήτησε οι εργασίες να συνεχιστούν με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς , στην πόλη γειτονιά –γειτονιά και στα χωριά ζητώντας την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος.

Σχόλια

  1. Αυτά μόνο στο τριτοκοσμικό Ελλαδιστάν μπορεί να συμβαίνουν, να δίνει συγχαρητήρια ο δήμαρχος στα συνεργεία που κατόρθωσαν μετά από χρόνια δικής του ανευθυνότητας και ανικανότητας να καθαρίσουν πάρκα και χορταριασμένα πεζοδρόμια. Τέλη Ιουνίου και αυτά γίνονται για τους τουρίστες φυσικά, γιατί τους ιθαγενείς τους έχεις γραμμένους από τον χειμώνα δήμαρχε. Και μόνο στην πόλη της Ρόδου, γιατί αν πας και λίγο μακρύτερα θα δεις σαβάνες! Να δεις που θα σε γράψουν όμως στις επόμενες εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/6/17 23:16

    Έχει καθαρίσει και το πάρκο στην οδό βύρωνος για να μείνουν οι γύφτοι τα ρεζίλια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *