ροή ειδήσεων

Καρφί Τσίπρα: Μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω – Θα πάω στο Καστελόριζο με τον Γιώργο…



«Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Φώφη Γεννηματά, στην παρατήρηση της ότι «δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε, γιατί τη θηλιά μας την έχεις βάλει», κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, στην έναρξη της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου. «Από εδώ και πέρα υπάρχει ένας δρόμος, ο δρόμος της εξόδου από την κρίση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.


Στον διάλογο που είχαν, από τον οποίο δεν έλειψαν οι πολιτικές αιχμές, το χιουμοριστικό πνεύμα, αλλά και τα μηνύματα, ο πρωθυπουργός και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρθηκαν στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, το από εδώ και πέρα, αλλά και το συνέδριο της ΔΗΣΥ.

«Πώς πάτε;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας την κ. Γεννηματά. «Πάμε πολύ καλά, κάνουμε πολλή δουλειά για το Συνέδριο, έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι. Διψάει ο κόσμος να μιλήσει και επειδή έχουμε προβάλει το σχέδιο ‘Ελλάδα’, έχουν όλοι αγωνία (πολίτες, δήμαρχοι, φορείς) για το πώς θα πάρει μπρος…», είπε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, προσθέτοντας: «θα μας πεις σήμερα, αν και συναντιόμαστε κατόπιν εορτής…».

«Αυτά είναι τα θετικά του να έχεις χρόνο, και γυρνάς όλη την Ελλάδα και βλέπεις κόσμο, είναι αλλιώς, όταν είσαι στην κυβέρνηση δεν έχει καθόλου χρόνου γι’ αυτά», είπε ο κ. Τσίπρας, με την κ. Γεννηματά να συνεχίζει: «έχει και τα θετικά της η περίοδος αυτή για μας, ανασυγκροτούμαστε, ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας, τον βηματισμό μας, την επικοινωνία μας με τη βάση, το χρειαζόμαστε».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “πάντως το γεγονός ότι μας δίνεται, εννοώ ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα, ένας χρόνος χωρίς αυτή την πίεση, μια ανάσα να μπορέσουμε να αναστοχαστούμε και να δούμε λίγο και το μέλλον της χώρας, και τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μας, είναι καλό”.

«Καλά δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε, γιατί τη θηλιά στο λαιμό μας την έχεις βάλει», του απάντησε η κ. Γεννηματά. «Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω», της αντέτεινε ο Αλέξης Τσίπρας. Η Φώφη Γεννηματά ανταπάντησε ότι «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, μας έχεις βάλει σε δυο καινούρια μνημόνια, οπότε τώρα δεν έχεις περιθώριο να τα λες αυτά». Για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού σε σαφώς χιουμοριστικό πνεύμα: «Θα πάμε μαζί στο Καστελόριζο, θα πάρω και τον Γιώργο μαζί, σε έναν χρόνο» (σ.σ. εννοώντας όταν θα έχει τελειώσει το τρίτο μνημόνιο, καθώς στο Καστελόριζο είχε ανακοινωθεί το πρώτο από τον Γιώργο Παπανδρέου).

«Θα σε πάω στη Σύμη για να δεις πώς πραγματικά χτυπά η καρδιά τη ακριτικής Ελλάδας. Αυτό που είναι βέβαιο Αλέξη μου είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες ψεύτικες ελπίδες», συνέχισε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας: «ο ελληνικός λαός αυτό που ζητάει απ’ όλους μας αυτή τη στιγμή είναι η ειλικρίνεια. Θέλει να ξέρει πού βρίσκεται, ποιες είναι οι προοπτικές του, τι πραγματικά μπορεί να γίνει για τον κόσμο. Λοιπόν, δοκιμάστηκαν και τα μεγάλα λόγια και όλα αυτά και οι υποσχέσεις, καταλάβανε όλοι πού βρισκόμαστε, από δω και πέρα είναι τί γίνεται…».

«Από δω και πέρα υπάρχει ένας δρόμος», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «ο δρόμος της εξόδου από την κρίση».

«Εγώ ετοιμάζω σχέδιο γι’ αυτό, οπότε θα μου πεις κι εσύ τι έχεις στο μυαλό σου», είπε η κ. Γεννηματά, με τον πρωθυπουργό να της απαντά ότι θα της πει με μεγάλη προσοχή. «Άλλωστε με έχεις καλέσει και στο συνέδριο», της είπε ο κ. Τσίπρας. «Βεβαίως. Θα έρθεις;», του είπε η κ. Γεννηματά, με τον πρωθυπουργό να δείχνει να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ανάλογα με τις υποχρεώσεις που θα έχει στο τέλος του μήνα, οπότε και πραγματοποιείται το συνέδριο της ΔΗΣΥ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *